Saša Puljizović, karijeru nastavlja u Švedskoj: Helsingborg korak naprijed u karijeri

Dušan Repija
Saša Puljizović, karijeru nastavlja u Švedskoj: Helsingborg korak naprijed u karijeri

Derventa - Nova stanica u sada već bogatoj inostranoj karijeri rukometaša iz Dervente Saše Puljizovića je član elitne švedske lige Helsingborg.

Iako je ovaj grad poznat po fudbalu i čuven po legendarnom Henriku Larsonu, rukometna lopta je po popularnosti tik uz "bubamaru". Dok reprezentacija jedne od najrukometnijih zemalja svijeta dijeli lekcije na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, Puljizović je dobio poziv koji nije mogao da odbije. Prvi dio sezone proveo je u Metaloplastici, sa kojom je imao ugovor do kraja sezone, ali su ljudi iz Helsingborga čak pristali da plate obeštećenje kako bi ga doveli.

- Nije čest slučaj na našim prostorima da rukometaš odlazi uz obeštećenje, pa mi je drago da je i moj sada već bivši klub nešto zaradio. Prošle sedmice sam obavio ljekarske preglede, potpisao ugovor i upoznao se sa novim saigračima i trenerom Ulfom Stivertsonom, koji je osam godina vodio danski Kolding. Vidio sam da je sve na svom mjestu i slobodno mogu reći da je ovo najsređeniji klub u kojem sam do sada igrao, a promijenio sam ih priličan broj, počevši od BiH, Srbije, Austrije, Rumunije, Izraela, Turske... - rekao je Puljizović.

Kako je sam kazao, sa svojih 28 godina već je skupio mnogo internacionalnog iskustva i napredovao stepenicu po stepenicu.

- Imao sam i nekoliko težih povreda koje su me usporile, ali mislim da još nisam dostigao maksimum. Prethodnu godinu i po odigrao sam na visokom nivou, što nije ostalo neprimijećeno, pa sam imao još nekoliko ponuda. Procijenio sam da je Helsingborg najbolja opcija i mislim da nisam pogriješio. Uz to, moj trud i rad počeli su da se isplaćuju i u finansijskom smislu, što je naravno važan segment uz stalno igračko napredovanje - zaključio je Puljizović.

Radno i tokom odmora

Polusezonu u Šapcu okončao je prije mjesec i praznike proveo u Derventi, ali nije previše odmarao.

- Ostao sam u formi, jer sam svakodnevno radio individualno. U nedjelju putujem u Helsingborg, a prvenstvo se nastavlja 30. januara, tako da ću imati desetak dana da se prilagodim i nadam se spreman dočekam prvi meč - rekao je Puljizović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana