Saša Kondić novi predsjednik Borac m:tela: Jedna plata igračima liježe do petka

Dušan Repija
Saša Kondić novi predsjednik Borac m:tela: Jedna plata igračima liježe do petka

Banjaluka - Novi predsjednik Borac m:tela biće Saša Kondić, koji je juče dobio povjerenje svih članova Upravnog odbora, pa sada ostaje samo da delegati Skupštine kluba, čija će sjednica biti održana krajem januara 2019, potvrde njegov mandat.

Kondić je praktično samo promovisan na višu poziciju, jer je do sada bio član uprave kluba, koja je od juče brojnija za četiri člana - Vedrana Škoru, Vladu Đajića, Gorana Selaka i Željka Šuška.

- Prvi zadatak nam je da do petka isplatimo igračima jednu platu. Momci su zaslužili sve pohvale za odličnu završnicu prvog dijela sezone i moramo im obezbijediti mirne i lijepe praznike. Drugi mikrozadatak je da organizujemo odlazak u Litvaniju na meč osmine finala Čelendž kupa sa Švijesom, za šta nam je potrebno oko 30.000 maraka - rekao je Kondić.

On je dodao da će Upravni odbor u dogledno vrijeme biti proširen na 13 članova, što će biti moguće poslije promjena Statuta kluba koje su u pripremi. To bi trebalo da obezbijedi stabilnije funkcionisanje velikog sistema kakav je Borac.

- Učinićemo sve da više ne ulazimo u turbulencije, a za to nam je potreban veći broj ljudi u upravljačkim strukturama. Razgovarao sam i sa ministarkom sporta Sonjom Davidović koja je saslušala naše probleme i ideje i vjerujem da ćemo imati dobru saradnju - rekao je Kondić.

Bez pojačanja tokom zime

Banjalučani će u drugi dio sezone ući sa istim igračkim kadrom.

- Zadovoljni smo završnicom polusezone i nemamo namjeru da bilo šta mijenjamo. Atmosfera u ekipi je odlična, trener Mirko Mikić se dobro snašao, tako da ništa nećemo mijenjati - rekao je Kondić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana