Sarajlije žele da obmane javnost

Goran Andrić
Sarajlije žele da obmane javnost

Istočno Sarajevo - U taboru Slavije iz Istočnog Sarajeva ogorčeni su na pojedine medije koji su prekrojili izjavu predsjednika kluba Zdravka Šavije datu poslije komšijskog derbija sa Sarajevom u kojem je došlo do fizičkog obračuna na tribinama.

- U potpunosti stojimo iza riječi predsjednika kluba Zdravka Šavije izrečenih na pres konferenciji. Osuđujemo prekrajanje njegovih izjava i spominjanja nekih udruženih zločinačkih organizacija. To Šavija na pres konferenciji nije rekao! Konstatujemo da pojedini članovi FK Sarajevo obmanjuju bh. javnost - stoji, između ostalog, u saopštenju koje je izdala Slavija.

Navodi se da je premijerligaš iz Istočnog Sarajeva organizovao utakmicu po svim propisima FS BiH i da su se igrači ponašali u duhu fudbalske igre. Ujedno, izrazili su ogorčenje ponašanjem uprave kluba sa “Koševa” poslije prekida susreta u 65. minutu zbog incidenta na tribinama, kada su tražili da se utakmica prekine, a potom izjavili da su napadnuti i njihovi igrači koji su se nalazili na zapadnoj tribini.

- Podsjećamo predstavnike Sarajeva da su članovi naše uprave otišli po njihove fudbalere. Uveli su ih u službene klupske prostorije. Na drugom dijelu zapadne tribine nalazilo se još njihovih fudbalera koje niko nije ni poprijeko pogledao! Njihovi fudbaleri su po završetku meča bili zajedno sa našim igračima. Nama je čast da se prvotimci Sarajeva osjećaju sigurni u našem gradu i da stanuju u Istočnom Sarajevu - navodi se u nastavku saopštenja.

Ovakav odnos prema Slaviji u 25. kolu Premijer lige BiH neće ih omesti da prvenstvenu trku mirno privedu kraju.

- Na kraju želimo da kažemo da ćemo nastaviti šampionat u duhu fudbalske igre i da ćemo onemogućiti igranje imenom našeg kluba. Najstariji smo fudbalski kolektiv u BiH. Ubijeđeni smo da će FS BiH preduzeti sa svoje strane sve da se šampionat završi na najbolji mogući način i daćemo im punu podršku - stoji na kraju saopštenja FK Slavija.

Valjić

Prema mišljenju rukovodstva Slavije, dešavanja na tribinama, potom dezinformacije u federalnim medijima i skandalozno suđenje Ognjena Valjića izrežirani su u sarajevskim krugovima.

- Ogorčeni smo ponašanjem Ognjena Valjića. Sudio je tendenciozno i u više navrata oštetio naš klub. Njegove procjene prekršaja su bile veoma diskutabilne, a naročito u 86. minutu, kada je kapitenu Sarajeva zbog starta na centru pokazao samo žuti karton. Oštetio nas je i kod prvog pogotka, zajedno sa pomoćnim sudijom Ratkom Kunićem. O njegovom suđenju imamo svoj stav, a o Valjiću neka se sada brine FS BiH - piše u saopštenju kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana