Сарадња савеза Србије и РС

Б92, Танјуг
Сарадња савеза Србије и РС

Београд - Челници Кошаркашких савеза Србије и Републике Српске потписали су у Београду споразум о сарадњи и најавили одигравање утакмице двије репрезентације у Бањалуци.

Уговор су на Сајму спорта потписали предсједник КСС Драган Ђилас и његов колега из Републике Српске Борис Спасојевић, а на основу Закона о ратификацији споразума о успостављању специјалних паралелних односа између две земље.

"Одувек је било сјајно играти против екипа из Републике Српске, учинићемо све да репрезентације Србије буде присутна у Бањалуци уочи одласка на Европско првенство 2015. године. Желимо нове асове и да наставимо да остварујемо резултате као овог лета у Шпанији. Верујем да ћемо након овога имати још више успеха", рекао је Ђилас.

Председник КСРС изразио је задовољство због успостављања сарадње. "Задовољство ми је што сам у Србију и што сам у присуство министара и селектора Ђорђевића потписао споразум. Добили смо старијег брата и размјењиваћемо младе играче и стручна мишљења. Вјерујем да ће сарадња бити успјешна", рекао је Спасојевић.

Селектор Србије Александар Ђорђевић истакао је да је сарадња између савеза природна ствар у односима двије земље.

"Пратим кошаркашку сцену у Републици Српској, јер је то део мог посла. Млади играчи требало би да приграбе сваку шансу, ја сам био одувек за то, али морају да је заслуже понашањем и играма на терену. Сарадња измедју два савеза траје већ дуже време и ово је природан след дешавања", рекао је Ђорђевић.

Потписивању уговора присуствовао је спрски министар омладине и спорта Вања Удовичић, државни секртар Предраг Перуничић и министарка породице, омладине и спорта Републике Српске Нада Тешановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана