Sara Lučić atletičarka Glasinca: Medalje najveći izvor energije

Nikola Lučić
Sara Lučić atletičarka Glasinca: Medalje najveći izvor energije

Banjaluka - Da se upornost i predan rad uvijek isplate, pokazuje primjer mlade i uspješne atletičarke Sare Lučić koja je na nedavnom Balkanskom šampionatu za juniore u Istanbulu osvojila bronzanu medalju u skoku uvis.

Ovo je samo jedna od brojnih medalja koje u svojoj kolekciji ima atletičarka Glasinca sa Sokoca. Iako je tek napunila 18 godina, Sara je pokazala da se na nju mora ozbiljno računati jer postignuti rezultati govore sami za sebe.

- Zadovoljna sam osvojenom medaljom na šampionatu u Istanbulu, s obzirom na raniju povredu skočnog zgloba. U veoma jakoj konkurenciji uspjela sam se popeti na pobjedničko postolje sa preskočenih 175 centimetara. Tako sam nastavila tradiciju osvajanja medalja na balkanskim prvenstvima pošto sam prošle godine osvojila prvo mjesto - rekla je Lučićeva.

Ona je nedavno postavila novi lični rekord, koji je ujedno i rekord RS za seniorke i juniorke, jer je na Međunarodnom mitingu u Baru skočila 183 centimetra. Prema njenim riječima, ovi rezultati daju joj dodatnu sigurnost pred Svjetsko prvenstvo u Tampereu koje će biti održano od 10. do 16. jula.

- Sigurno je da mi posljednji rezultati daju dodatan vjetar u leđa. Primarni cilj na predstojećem prvenstvu je plasman u finale. Mislim da bih u tom slučaju bila u dobroj poziciji za osvajanje nove medalje iako će konkurencija biti veoma jaka. Ne znam u kakvoj formi će doći ostale atletičarke, ali ću pokušati da zajedno sa svojim trenerom Neđom Đurovićem što spremnije dočekam put u Finsku - poručila je Lučićeva.

Za nju se u posljednje vrijeme zainteresovao i jedan američki koledž.

- Istina je da sam imala ponude, ali još ništa  konkretno. Ne opterećujem se tim stvarima, fokusirana sam na naredna takmičenja mada svakako godi kada neko prepozna vaše rezultate - rekla je Lučićeva.

Kada su uslovi za treniranje u matičnom klubu u pitanju, Sara je rekla da je zadovoljna, ali da uvijek može bolje. Pored treninga, redovno izvršava i obaveze u školi.

  • Uz dobru organizaciju sve se može stići. Od kada sam krenula u školu, bavim se atletikom pa mi to ne predstavlja veći problem - rekla je Lučićeva te istakla da je trener Đurović najzaslužniji za njene uspjehe.

  

Vlašićeva joj uzor

Sportski idol joj je hrvatska skakačica uvis Blanka Vlašić.

- Kada sam počela da treniram ovaj sport, pratila sam njene uspjehe. Nadam se da ću jednog dana dostići njene rezultate i osvajati prva mjesta na najvećim svjetskim mitinzima - rekla Lučićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana