Сара Лучић атлетичарка Гласинца: Медаље највећи извор енергије

Никола Лучић
Сара Лучић атлетичарка Гласинца: Медаље највећи извор енергије

Бањалука - Да се упорност и предан рад увијек исплате, показује примјер младе и успјешне атлетичарке Саре Лучић која је на недавном Балканском шампионату за јуниоре у Истанбулу освојила бронзану медаљу у скоку увис.

Ово је само једна од бројних медаља које у својој колекцији има атлетичарка Гласинца са Сокоца. Иако је тек напунила 18 година, Сара је показала да се на њу мора озбиљно рачунати јер постигнути резултати говоре сами за себе.

- Задовољна сам освојеном медаљом на шампионату у Истанбулу, с обзиром на ранију повреду скочног зглоба. У веома јакој конкуренцији успјела сам се попети на побједничко постоље са прескочених 175 центиметара. Тако сам наставила традицију освајања медаља на балканским првенствима пошто сам прошле године освојила прво мјесто - рекла је Лучићева.

Она је недавно поставила нови лични рекорд, који је уједно и рекорд РС за сениорке и јуниорке, јер је на Међународном митингу у Бару скочила 183 центиметра. Према њеним ријечима, ови резултати дају јој додатну сигурност пред Свјетско првенство у Тампереу које ће бити одржано од 10. до 16. јула.

- Сигурно је да ми посљедњи резултати дају додатан вјетар у леђа. Примарни циљ на предстојећем првенству је пласман у финале. Мислим да бих у том случају била у доброј позицији за освајање нове медаље иако ће конкуренција бити веома јака. Не знам у каквој форми ће доћи остале атлетичарке, али ћу покушати да заједно са својим тренером Неђом Ђуровићем што спремније дочекам пут у Финску - поручила је Лучићева.

За њу се у посљедње вријеме заинтересовао и један амерички колеџ.

- Истина је да сам имала понуде, али још ништа  конкретно. Не оптерећујем се тим стварима, фокусирана сам на наредна такмичења мада свакако годи када неко препозна ваше резултате - рекла је Лучићева.

Када су услови за тренирање у матичном клубу у питању, Сара је рекла да је задовољна, али да увијек може боље. Поред тренинга, редовно извршава и обавезе у школи.

  • Уз добру организацију све се може стићи. Од када сам кренула у школу, бавим се атлетиком па ми то не представља већи проблем - рекла је Лучићева те истакла да је тренер Ђуровић најзаслужнији за њене успјехе.

  

Влашићева јој узор

Спортски идол јој је хрватска скакачица увис Бланка Влашић.

- Када сам почела да тренирам овај спорт, пратила сам њене успјехе. Надам се да ћу једног дана достићи њене резултате и освајати прва мјеста на највећим свјетским митинзима - рекла Лучићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана