Сања Кусмук и Марко Старчевић - побједници ски-ролер купа “Пале 2018”

Срна
Сања Кусмук и Марко Старчевић - побједници ски-ролер купа “Пале 2018”

Пале - Сања Кусмук из Смучарског клуба /СК/ “Романија” Пале у женској и Марко Старчевић из СК “Широкача” у мушкој сениорској конуренцији - побједници су Другог ски-ролер купа “Пале 2018”, који је вечерас одржан на Палама у оквиру манифестације “Госпојинске свечаности” посвећене крсној слави општине Пале - Успењу Пресвете Богородице.

“Ово такмичење окупило је око 70 учесника из Македоније, Хрватске, Србије и Републике Српске, а осим у сениорској, трка је организована у укупно 11 млађих категорија”, изјавила је Срни Дејана Ђосовић, члан Организационог одбора Другог ски-ролер купа, чији је организатор СК “Романија” Пале.


Она је нагласила да је овај реномирани клуб екипни побједник Другог ски-ролер купа “Пале 2018”.

Према њеним ријечима, ова трка, која је одржана на улицама Пала, са стартом и циљем на Олимпијском тргу, изазвала је одушевљење великог броја грађана који су све вријеме бодрили такмичаре.

Начелник Општине Пале Бошко Југовић честитао је побједницима на успјеху, при чему се захвалио на учешћу и свим осталим такмичарима ове јединствене међународне спортске манифестације коју је оцијенио као достојну промоцију скијања, али и спорта у цјелини у овом дијелу Републике Српске.

Према његовим ријечима, посебну драж овом такмичењу дали су олимпијци из Републике Српске.

Он је потврдио одлучност и спремност општинске управе да и даље настави да у складу са реалним могућностима подржава развој спорта у овој локалној заједници и, посебно, да помаже врхунским спортистима са подручја Пала, који су на многобројним европским и свјетским такмичењима освјетлали образ ове општине и Републике Српске, као и БиХ.

Отварањем изложбе слика ликовне колоније Удружења љубитеља умјетности
Пале “Уљуп” синоћ је на Палама почела манифестација “Госпојинске свечаности”, организована поводом крсне славе општине - Успења Пресвете Богородице.

Дан славе општине традиционално ће обиљежити бројне културно-спортске манифестације у склопу програма “Госпојинских свечаности”, које се завршавају 29. августа концертом Културно-умјетничког друштва “Младост”.

Сутра увече у Културном центру Пале чланови Студентског позоришта из ове општине извешће представу “Вечерас Нушић прича”.

Свечана сједница Скупштине општине Пале биће одржана у понедјељак, 27. августа, у 19.00 часова, након чега ће наступити групе “Катера” и “Амадеус бенд”.

На дан славе Успења Пресвете Богородице, 28. августа, у 9.00 часова биће служена Света архијерејска литургија у Цркви Успења Пресвете Богородице, након чега ће услиједити литија и дефиле улицама Пала, као и полагање вијенаца на Централном спомен-обиљежју.

У 12.00 часова је планирано ломљене славског колача и ручак у салону “Станишић”, а у вечерњим часовима планиран је концерт групе “Рибља чорба”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана