Шампионат БиХ у ватерполу почиње средином августа

М. З.
Шампионат БиХ у ватерполу почиње средином августа

Бањалука - Први шампионат БиХ у ватерполу требало би да почне средином августа ове године, док ће почетком јула бити направљен календар такмичења.

Предсједник ВС БиХ Иван Лакић потврдио је да сви клубови који су заинтересовани за такмичење у шампионату морају до краја овог мјесеца регистровати играче и пријавити се за такмичење.

- У току је регистрација играча и клубова који би играли прво првенство БиХ. Кад утврдимо тачан број клубова који ће играти, направићемо календар такмичења и очекујем да првенство почне средином августа и играло би се почетком јесени. Највјероватније би се играло по турнирском систему и један клуб био би домаћим осталим. Приморани смо да то обавимо, јер само у Бањалуци и Сарајеву постоје адекватни базени, док би се у Неуму играло на пливалишту - изјавио је Лакић и додао да очекује да се такмичење игра у четири старосне категорије - пионири, кадети, јуниори и сениори.

Уз то најављено је и одигравање Купа БиХ, а турнир би био одржан у Неуму, највјероватније у августу. Лакић је додао да постоји интересовање да буде формирана репрезентација БиХ, али да у овом тренутку то није реално очекивати. Шампион БиХ стећи ће право наступа у неком од европских такмичења, али још није јасно дефинисано којем.

- Као чланови ЛЕН-а имамо право да се наш првак пријави за неко од такмичења. Ипак, у овом тренутку квалитет свих наших клубова далеко је испод квалитета осталих европских екипа, тако да би то била права авантура - казао је Лакић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана