Шамачки ФК Борац прославља вијек постојања

Срна
Шамачки ФК Борац прославља вијек постојања

Шамац - Свечана академија поводом 100 година постојања Фудбалског клуба "Борац" из Шамца одржана је вечерас у овом мјесту, гдје су подијељена признања најбољим фудбалерима, ветеранима и институцијама.

Обиљежавању овог јубилеју присуствовали су министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић, помоћник министра породице омладине и спорта Драган Јаћимовић и предсједник Фудбалског савеза Републике Српске Миле Ковачевић.

Међу присутнима је репрезентативац "Борца" у бившој Југославији Илија Катић, представници фудбалских клубова и фудбалери из Српске и Федерације БиХ, ФК "Борац", ветерани и други угледни гости.

На свечаној академији додијељено је 16 златних плакета спортским радницима који су дали допринос у раду и афирмисању ФК "Борац" из Шамца.

На свечаности у биоскопској сали додијељено је 49 сребрних плакета, те 22 повеље фудбалерима који су, осим за ФК "Борац", наступали и за клубове у савезном рангу такмичења у СФРЈ и свим државама насталим распадом бивше Југославије.

На свечаној академији додијељено је 18 повеља спортским организацијама и клубовима и другим правним лицима који су допринијели развоју ФК "Борац" и његовали дугогодишња спортска пријатељства.

Након свечане академије, у хотелу "Плажа" одржава се "Црно-бијело вече".  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана