Safet Sušić za Glas Srpske: Čekali su kiks da mi vide leđa

Dušan Repija
Safet Sušić za Glas Srpske: Čekali su kiks da mi vide leđa

Banjaluka - Vodeći ljudi FS BiH čekali su samo moj kiks i dočekali ga u Izraelu, gdje smo objektivno nastupili bez šest standardnih prvotimaca. To je njihova odluka i poštujem je, ali i dalje vjerujem da bih reprezentaciju odveo na Evropsko prvenstvo u Francusku.

Rekao je ovo za "Glas Srpske" sada već bivši selektor reprezentacije BiH Safet Sušić. On je pomalo zatečen ovakvom odlukom, s obzirom na to da je prije samo nekoliko mjeseci bio junak kada je prvi put uspio da odvede reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo.

- Već poslije prvog poraza protiv Kipra zasjedali su i htjeli da me smijene. Tada sam preživio, ali sam znao da ću otići poslije sljedećeg poraza. On jeste bolan i neočekivan, ali garantujem da BiH do kraja kvalifikacija ima realne šanse da se nađe među dvije najbolje selekcije grupe B. Ostalo je još šest utakmica, tri lake i tri relativno ozbiljne. Realno, protiv Andore bismo osvojili šest bodova, u posljednjem kolu bismo gostovali Kipru koji tada vjerovatno neće imati ni teoretske šanse. Sa druge strane, BiH dočekuje Izrael i Vels i smatram da imamo realne šanse za šest bodova i uz to gostuje Belgiji, gdje je potreban bod. To je moja računica i mislim da bismo uspjeli da to ostvarimo - rekao je Sušić.

U javnosti se stekao utisak da je atmosfera u ekipi narušena poslije Mundijala.

- Garantujem da nijednog trenutka od kada sam došao na mjesto selektora atmosfera nije bila narušena. Odnosi unutar ekipe, kao i na relacijama selektor - igrači, FS BiH - igrači bili su odlični i to niko ne može da ospori. Ne žalim zbog svojih odluka u ovih gotovo pet godina i sve bih ponovo isto uradio - rekao je Sušić.

Odmah poslije objave da je dobio otkaz, Sušiću su se javili bivši puleni.

- Nekoliko igrača mi je poslalo poruke. Hvala im na tome i želim im svu sreću i odlazak u Francusku, bez obzir na to ko ih bude vodio - zaključio je Sušić i dodao da neće tražiti odštetu, na koju ima pravo, pošto je imao važeći ugovor.

Skor

U gotovo pet godina, koliko je bio selektor, Sušić je BiH vodio na 49 utakmica i ostvario učinak od 23 pobjede, devet remija i 17 poraza.

 

Ponude

Odmah poslije povratka sa Mundijala u javnosti su procurile informacije da je nekoliko evropskih, prije svega turskih klubova željelo Sušića za trenera. Sada je situacija još povoljnija za sve zainteresovane pošto je slobodan.

- Vjerujem da će uskoro doći prava ponuda. Neću da žurim i pošto-poto tražim posao. Imam ime i prezime i pravo da čekam ponudu koja mi odgovara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana