Sa 15 godina vodi tim iz Kozarske Dubice do titule u RS

Nenad Đerić
Sa 15 godina vodi tim iz Kozarske Dubice do titule u RS

Kozarska Dubica - Da se u Rukometnom klubu Kozara Mlijekoprodukt odlično radi u mlađim kategorijama najbolji dokaz je plejada nadarenih igrača, od kojih se najviše ističe Miloš Kos, koji već sa 15 godina neumoljivo trese protivničke mreže za prvu ekipu.

Tim iz Kozarske Dubice je sa 15 talentovanih rukometaša potpisao ugovor o stipendiranju, a kako stvari stoje najveći dragulj među njima je upravo Kos, koji je 1. avgusta napunio 15 godina i čini se da je pred njim svijetla budućnost. On je nedavno u prijateljskoj utakmici u Banjaluci protiv Borac m:tela postigao čak 12 golova, što je imalo veliki odjek u rukometnim krugovima. Da to nije bila slučajnost pokazao je nekoliko dana kasnije, kada je deset puta pogađao mrežu Mladosti iz Kotor Varoša u pobjedi svoje ekipe na startu Prve lige Republike Srpske sa 39:30.

On je već bio je u Sarajevu na okupljanju selekcija U16 i U18, koje je organizovao selektor A reprezentacije BiH Bilal Šuman, koji očigledno u njemu vidi veliki potencijal, a to su uvidjeli i mnogi klubovi koji pokazuju interesovanje za njega. Međutim, učenik prvog razreda Gimnazije čvrsto je na zemlji, svjestan je da njegovo vrijeme tek dolazi i da ga očekuje težak put do slave.

- Potrebno je još mnogo rada, a želja mi je da se dokažem u Kozara Mlijekoproduktu. Sa njim bih volio da osvojim titulu šampiona Srpske i da moj klub ponovo zaigra u premijerligaškoj konkurenciji. Čekaju nas brojna iskušenja na tom putu, prvo je naredno gostovanje u Banjaluci ORK Borcu. Samo dobrim igrama se može i do reprezentativnog statusa - naglasio je mladi Kos koji je visok 185 centimetara i igra na pozicijama srednjeg i lijevog beka.

Zbog odličnih partija već je dobro poznat rukometnoj javnosti u regionu, jer je bio gotovo redovno proglašavan najboljim igračem na mnogim turnirima. Taj epitet, kao i titulu golgetera, ponio je i na prvenstvu BiH za generaciju igrača rođenih 2002. godine.

- Zahvalan sam treneru Dragi Gajiću koji mi je pružio priliku da zaigram u prvom timu. Naravno i Milanu Miljušu sa kojim sam sarađivao i od njega učio, jer sam u sportu koji volim i imam mogućnost da napredujem. Trudiću se da i ubuduće opravdam povjerenje - dodao je Kos.

Sportski gen u porodici

Pored Miloša rukometom se bavi i njegov mlađi brat Marko, koji igra na pozicija pivotmena u dubičkim "mljekarima". Da dolazi iz sportske porodice govori i to da se rukometom bavila i njihova majka Biljana. Njeni sinovi očigledno su od nje pokupili rukometni gen i ljubav prema ovom sportu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana