Са 15 година води тим из Козарске Дубице до титуле у РС

Ненад Ђерић
Са 15 година води тим из Козарске Дубице до титуле у РС

Козарска Дубица - Да се у Рукометном клубу Козара Млијекопродукт одлично ради у млађим категоријама најбољи доказ је плејада надарених играча, од којих се највише истиче Милош Кос, који већ са 15 година неумољиво тресе противничке мреже за прву екипу.

Тим из Козарске Дубице је са 15 талентованих рукометаша потписао уговор о стипендирању, а како ствари стоје највећи драгуљ међу њима је управо Кос, који је 1. августа напунио 15 година и чини се да је пред њим свијетла будућност. Он је недавно у пријатељској утакмици у Бањалуци против Борац м:тела постигао чак 12 голова, што је имало велики одјек у рукометним круговима. Да то није била случајност показао је неколико дана касније, када је десет пута погађао мрежу Младости из Котор Вароша у побједи своје екипе на старту Прве лиге Републике Српске са 39:30.

Он је већ био је у Сарајеву на окупљању селекција У16 и У18, које је организовао селектор А репрезентације БиХ Билал Шуман, који очигледно у њему види велики потенцијал, а то су увидјели и многи клубови који показују интересовање за њега. Међутим, ученик првог разреда Гимназије чврсто је на земљи, свјестан је да његово вријеме тек долази и да га очекује тежак пут до славе.

- Потребно је још много рада, а жеља ми је да се докажем у Козара Млијекопродукту. Са њим бих волио да освојим титулу шампиона Српске и да мој клуб поново заигра у премијерлигашкој конкуренцији. Чекају нас бројна искушења на том путу, прво је наредно гостовање у Бањалуци ОРК Борцу. Само добрим играма се може и до репрезентативног статуса - нагласио је млади Кос који је висок 185 центиметара и игра на позицијама средњег и лијевог бека.

Због одличних партија већ је добро познат рукометној јавности у региону, јер је био готово редовно проглашаван најбољим играчем на многим турнирима. Тај епитет, као и титулу голгетера, понио је и на првенству БиХ за генерацију играча рођених 2002. године.

- Захвалан сам тренеру Драги Гајићу који ми је пружио прилику да заиграм у првом тиму. Наравно и Милану Миљушу са којим сам сарађивао и од њега учио, јер сам у спорту који волим и имам могућност да напредујем. Трудићу се да и убудуће оправдам повјерење - додао је Кос.

Спортски ген у породици

Поред Милоша рукометом се бави и његов млађи брат Марко, који игра на позиција пивотмена у дубичким "мљекарима". Да долази из спортске породице говори и то да се рукометом бавила и њихова мајка Биљана. Њени синови очигледно су од ње покупили рукометни ген и љубав према овом спорту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана