SP u padobranstvu: Zlatni Jirušek i Lektionova

D. Ra.
SP u padobranstvu: Zlatni Jirušek i Lektionova

Banjaluka - Čeh Libor i Ruskinja Elena Lektionova prvi su takmičari koji su osvojili zlatne medalje na Svjetskom padobranskom prvenstvu u disciplini figurativni skokovi.

Jirušek je imao rezultat 31,80, dok je kao drugi završio Nijemac Mark Fluger (32,40), a do bronze je došao još jedan Čeh Jirži Gečnuk (33,98). Ruskinje su dominirale u konkurenciji dama. Pored Lektionove, koja je odbranila titulu sa 36,72 poena, do medalja su došle Ljubov Ekšikejeva (38,83) i Olga Lepezina (39,30).

Francuska reprezentacija i dalje dominira u sve tri discipline kanopi formacije. Nakon pet skokova u disciplini 4-njadž seljuential imaju dva poena prednosti u odnosu na Sjedinjene Američke Države koje imaju 53 boda. Daleko na trećem mjestu je Rusija sa 40 bodova.

Što se tiče skokova u 4-njadž rotation Francuzi imaju 88 bodova, ponovo dva više, ali ovog puta od Rusije, dok su treći Bjelorusi sa 75. U disciplini 2-njadž seljuential druga postava Francuske ima osjetniju prednost u odnosu na konkurente. U šest serija skokova skupili su 118 bodova, pet više od Australije i šest više od Sjedinjenih Američkih Država.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana