SP u padobranstvu: Francuzi dominiraju

Danijel Radujković
SP u padobranstvu: Francuzi dominiraju

Banjaluka - Padobranci iz Francuske dominiraju i nakon drugog dana Svjetskog prvenstva koje se održava u Banjaluci pošto su prvoplasirani u sve tri discipline kanopi formacije.

Francuzi su prvog dana takmičenja postavili novi svjetski rekord u disciplini 4-njadž seljuential sa 14 bodova, a juče su u drugom skoku ponovili isti rezultat, dok su podbacili u trećem sa svega 11. Taj rezultat im se za sada briše kao najslabiji. Drugo mjesto drže Sjedinjene Američke Države sa 26 bodova (13, 13 i 10 se briše), dok je treća Rusija sa ukupno 21 bodom (10, 11 i 8 koji se briše).

U disciplini 4-njadž rotation Francuzima je najveći rival Rusija. Obje ekipe imaju po 44 boda i vrlo ujednačena sva tri skoka. Bjelorusi su za sada treći sa 19, dok je jedini blizu još Kazahstan sa 17 bodova.

Da su Francuzi došli najbolje pripremljeni pokazuju rezultati i u disciplini 2-njadž seljuential gdje su takođe pobjegli konkurentima. Njihova druga postava nakon prvog skoka ima 21 bod, ispred Sjedinjenih Američkih Država koji kasne dva boda. Australija 1 ima 17, a druge postave Francuske i Rusije imaju po 16. Kolike su razlike u kvalitetu pokazuju rezultati najslabijih reprezentacija: Njemačke 2, Velike Britanije 2, Rumunije, Italije, Kanade i Finske 2 koje su skupile svega po pet, odnosno šest bodova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana