SEHA: Borac savladao Metalurg

RTRS
SEHA: Borac savladao Metalurg

Rukometaši Borac M:tela savladali su ekipu Metalurga rezultatom 27:21 u pretposljednjoj utkmici regularnog dijela SEHA Gasprom Južni tok lige.

Ovom pobjedom Borac se revanširao Metalurgu za poraz u prvom dijelu sezone.

Izabranici Igora Rađenovića ostvarili su treću pobjedu u takmičenju, dok je skopska ekipa doživjela 12. poraz.

Uvodne minute susreta protekle su u mirovanju mreža s obje strane, da bi prvi pogodak na utakmci završio u golu gostiju. Borac je nakon igre gol za gol zaigrao bolje i u nekoliko navrata imao i pet golova prednosti, a sa istom prednošću "crveno - plavi" idu na odmor (14:9).

Banjalučani u nastavku nastavljaju u istom ritmu i golom Jankovića bježe na šest golova prednosti. Gosti su tada zaigrali bolje i stigli na tri gola zaostatka. Međutim, "crveno - plavi" ponovo dižu nivo igre i u jednom trenutku imaju sedam golova prednosti. Do kraja susreta rukometaši Borca održavaju prednost za treću pobjedu u regionalnom takmičenju.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Nikolić sa osam golova, Đukić je postigao pet, a Vujović četiri. Golman Abadžić sakupio je pet odbrana u prvom dijelu, a u nastavku je odličan bio Jokanović sa 10 odbrana.

S druge strane, Vojvodić je postigao pet pogotka, a po dva manje dali su Golubović i Stojanović. Čuvar mreže Metalurga Efendić sakupio je devet odbrana.

Posljednji meč u SEHA ligi Borac će odigrati 18. marta kada u Banjluku dolazi ekipa Neksea iz Našica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana