Rumuni preuzeli brigu o Slogi

Dejan Jovičić
Rumuni preuzeli brigu o Slogi

Srbac - Stručni štab srbačke Sloge dobio je velika pojačanja u vidu Zorana Novakovića i Branka Grahovca, legendi srbačkog fudbala, koji su godinama gradili karijeru u rumunskom nacionalnom šampionatu.

Novaković je izabran za trenera, a Grahovac za sportskog direktora Sloge i svoje evropsko iskustvo iskoristiće da unesu dah svježine u najtrofejniji srbački klub, koji se bori za opstanak na drugoligaškom zapadu.

- Prihvatio sam poziv novog predsjednika Saše Ilića, jer Sloga ima veliki značaj za Srbac, a ja želim da doprinesem da moj rodni grad postane bolje mjesto za život. Sloga je u rezultatskoj krizi i kada brod tone, svi se razbježe, a ja, naprotiv, želim suprotno jer volim izazove. Hoću da omogućim igračima dobre uslove za rad i da za početak obezbijedimo opstanak, a nakon toga da strpljivim radom ostvarimo još veće domete - kazao je Grahovac.

Iako su izostali rezultati, on ističe da je bivša uprava sa predsjednikom Vladimirom Gužvićem na čelu odradila vrhunski posao u finansijskoj stabilizaciji kluba i postavila dobar temelj za njihovo buduće djelovanje. Grahovac je dugi niz godina branio boje Ocelula iz Galacija, sa kojim je nastupao u Ligi šampiona, a navijači su ga izabrali za najboljeg golmana u istoriji kluba. Novaković je bio jedan od prva tri strana igrača u istoriji Steaue, a za nekadašnjeg rumunskog šampiona igrao je u sezoni 1999/2000, nakon čega je ostavio značajan trag u fudbalu BiH.

Novi predsjednik Ilić kaže da će angažmanom njih dvojice srbački drugoligaš po svemu biti bolji na proljeće.

- Radimo na jačanju igračkog kadra i garantujem pobjede i bolju igru. Iako je klub napustio najbolji strijelac Stefan Kršić, dovodimo brojna pojačanja, među kojima je i povratnik Milovan Novaković, koji stiže iz brčanskog Jedinstva. U klub se vraćaju Goran i Radan Zelenac, a stiže nam nekoliko kvalitetnih fudbalera iz Karanovca, trnske Sloge, pa čak i iz austrijskih niželigaša - istakao je Ilić.

On podsjeća da Sloga ima jedan od najboljih travnatih terena u Republici Srpskoj, ali da su klupske prostorije zapuštene. Uz pomoć načelnika opštine Mlađana Dragosavljevića uskoro će biti u novom ruhu.

Porodica ispred fudbala

Branko Grahovac nedavno je donio odluku o povlačenju iz profesionalnog fudbala. U jesenjem dijelu sezone branio je za bivšeg rumunskog šampiona Utu Arad, ali po njegovim riječima došao je trenutak da se oprosti od aktivnog igranja.

- Mogao sam braniti još koju godinu, ali u mom slučaju novac nije presudio već želja da konačno dođem kući i provodim više vremena sa porodicom i prijateljima. Otišao sam  iz Rumunije sa brojnim titulama i priznanjima koji me čine ponosnim - naglasio je Grahovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana