Руководство Борца направило трансфер листу: Петорица прекобројна

Дарко Пашагић
Руководство Борца направило трансфер листу: Петорица прекобројна

Бањалука - На прозивци новог-старог премијерлигаша Борца, која ће бити обављена у суботу од 9.30 часова, неће бити Делимира Бајића, Дејана Зарића, Николе Мојовића, Александра Поповића и Стефана Дујаковића, који су стављени на трансфер листу.

Од ове петорице фудбалера једино уговор није истицао Зарићу, док са осталом четворицом играча управа клуба из Платонове улице није жељела да настави сарадњу, иако су Бајић и Мојовић били практично стандардни првотимци у прошлој сезони.

- Морали смо да правимо неке резове и за сада смо одлучили да се захвалимо овој петорици играча, који су имали удјела у освајању титуле првака Српске у прошлој сезони. Могуће је да се ова листа прошири, а да ли ће тако бити, зависиће и од броја новајлија који дођу на Градски стадион - рекао је директор Борца Дејан Лукендић.

Од нових имена на суботњој прозивци требало би да се појаве само Игор Црнов и репрезентативац Малија Диудоне Гбакле.

- Обојица су на љекарским прегледима и уколико их успјешно прођу, остају са нама. Ако све буде у реду, Црнов ће одмах потписати двогодишњи уговор, а Гбакле ће бити на проби седам дана до одласка на Златибор и уколико задовољи стручни штаб, и он ће остати са нама - нагласио је Лукендић.

Све чешће се помиње да би на Градски стадион могао убојити двојац из Жељезничар Спорт тима, Бојан Марковић и Дејан Босанчић.

- Још је рано о томе говорити, мада је јасно да обојица имају велики потенцијал. Наша жеља је да успоставимо сарадњу са овим прволигашем, који је показао како добро ради са млађим селекцијама и да су управо ти млади играчи најзаслужнији за треће мјесто тима са Предграђа у Првој лиги Републике Српске - истакао је Лукендић.

“Црвено-плави” ће 24. јуна отпутовати на Златибор, гдје ће наставити са припремама.

- Кренућемо дан раније, у недјељу и успут ћемо одиграти први контролни меч против Тузла ситија. Већ је познато да ће нам ривали на планинској љепотици бити шампион Црне Горе Сутјеска из Никшића, те српски суперлигаши Напредак из Крушевца и лучанска Младост. Одиграћемо и сусрет са једним румунским тимом, док још једног ривала тражимо, баш као и противника у генералној провјери, која би се требало да се игра 14. јула - изјавио је Лукендић, који је додао да би тим требало да буде комплетиран до одласка у Србију.

Борац је добио лиценцу за наступ такмичарској сезони 2019-20. Премијер лиге БиХ. Надлежна комисија ФС БиХ није имала никаквих примједби и послије дужег времена клуб је добио лиценцу у првом кругу, па ће се несметано такмичити у елитном рангу.

 

Стручни штаб

Нови шеф стручног штаба Борца Бранислав Крунић за свог првог помоћника изабрао је некадашњег фудбалера бањалучког премијерлигаша Дарка Малетића.

- Осим њега, у раду ће ми помагати Радован Гајић и Владимир Дамјанић, који су и до сада били у стручном штабу. Вјероватно ће у наредном периоду бити још неких промјена, али о томе је још рано говорити - нагласио је Крунић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана