Рукометни клубови траже увођење реда у Премијер лиги

Душан Репија
Рукометни клубови траже увођење реда у Премијер лиги

Бањалука - Представници клубова Премијер лиге БиХ у рукомету данас ће на састанку са руководством РС БиХ покушати да пронађу рјешење за пат позицију у којој се нашао овај спорт, како би што прије почела лига у складу са свим правилима и прописима.

Рукомет годинама тапка у мраку, али се чини да клубови никада нису били одлучнији да промијене ситуацију и ствари не изведу на чистац. Проблема је много, јер је од формирања новог РС БиХ све ишло успорено, тако да је предсједник РС БиХ Амир Захировић јуче потврдио да је коначно верификован прелазни рок, изузимајући случај преласка Бориса Босића из Слоге у Вогошћу. То је урадила Регистрациона комисија старог савеза, због како кажу, немогућности да у кратком року формирају тијело које ће се убудуће бавити трансферима. Све то натјерало је представнике екипа да одрже састанак и покрену иницијативу за оснивање удружења које би штитило њихове интересе.

- Понудићемо им неколико идеја како бисмо што лакше превазишли ову ситуацију. Надам се да ћемо успјети приближити ставове, да нико неће бити оштећен и да ћемо видјети како ћемо организовати лигу. Засметала нам је изјава директора репрезентације Гордана Музуровића, који је рекао да је репрезентација једина свијетла тачка рукомета. Клубови су свијетла тачка, јер ово што раде људи који воде клубове у систему какав јесте може се назвати чаролијама. Без клубова нема савеза и вријеме је да то сви схвате - рекао је предсједник Слоге Војислав Рађа.

Можда и највећи проблем лежи у чињеници да су сви рачуни савеза блокирани, а сви клубови би требало да уплате по 4.500 марака котизације.

- Апсолутно је неприхватљиво да уплаћујемо новац на блокиране рачуне. Знамо за проблем са ИД бројем и надамо се да ће он бити ријешен како би нови савез без проблема могао функционисати - рекао је директор Борац м:тела Владимир Бранковић.

Много више детаља биће познато данас послије састанка у Сарајеву.

Старт првенства

Постоји могућност да ново првенство ипак почне предстојећег викенда, јер већини клубова то одговара, под условом да на састанку буде пронађен компромис. Уколико се то не деси, лига ће бити пролонгирана за седам, а можда и 14 дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана