Rukometni klub Borac m:tel: Janković prvi glas svlačionice

Ivan Dragičević
Rukometni klub Borac m:tel: Janković prvi glas svlačionice

Banjaluka - Da među rukometašima Borca m:tel vlada odlična atmosfera potvrdili su golman Tibor Ivanišević i krilo Marko Ćeranić koji su fizioterapeuta Nemanju Antonića označili kao kolovođu, a srednjeg beka Stefana Jankovića kao prvi glas svlačionice.

- Bez obzira da li je raspoložen ili nije, Nemanja uvijek započinje šalu i glavni kolovođa dobre atmosfere u ekipi dok je najbolji pjevač među nama Stefan Janković koji ima sjajan glas - saglasni su Ivanišević i Ćeranić.

Uprava Banjalučana organizovala je druženje sa novinarima na kojem su osim ozbiljnih tema razgovarali i o neformalnim stvarima. Direktor Vladimir Branković osvrnuo se na utakmicu sa Vardarom koju je Borac izgubio sa 31:42.

- Izgubili smo deset razlike, ali ne mogu da objasnim onome ko ne prati rukomet da to nije strašan poraz. Plata lijevog krila Vardara Timura Dibirova dovoljna je da se pokriju troškovi kluba i igrača Borca za dva mjeseca, a Arpad Šterbik ima veća primanja od njega. Valjda je to dovoljno da bi shvatili protiv kakvog rivala smo igrali - rekao je Branković.

Sličnog mišljenja kao direktor bio je jedan od najiskusnijih prvotimaca Srđan Trivundža koji je pohvalio novajliju Ivana Dumenčića.

- Protiv takvih ekipa nenormalno je teško igrati, jer radite ono što vam dozvole. Vardar nije naša liga, slično je i sa Meškovom sa kojim u petak igramo meč SEHA lige. Finansijski su mnogo moćniji od nas i to je neravnopravna borba. Na nama je da se borimo, pokažemo u što boljem svjetlu, a onda pobijedimo rivale koji su po našoj mjeri. Dolaskom Dumenčića dobili smo novi kvalitet, ali i širinu pa tako imamo više igrača za rotaciju. Ponovo ćemo imati problem jer nas čeka pauza od dva mjeseca između SEHA lige i završnice prvenstva BiH i tu će stručni štab imati težak zadatak - rekao je Trivundža.

Dumenčić bolji od Lindberga

Svjetski šampion u rukometu na pijesku Ivan Dumenčić predstavio se banjalučkoj publici na sjajan način uprkos porazu od makedonskog tima.

- Rukomet na pijesku igram iz zabave i posmatram ga kao aktivan odmor preko ljeta. Tamo sam za rivale između ostalih imao Hansa Lindberga, Filipa Lazarova i Naumčeta Mojsovskog, ali je dvoranski moja prva ljubav. Drago mi je što sam odigrao dobro protiv Vardara jer sam odlično dočekan ovdje, grad je lijep, opušteno je i stvarno uživam - kazao je Dumenčić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana