Rukometašice čuvaju obraz Broda

Dušan Repija
Rukometašice čuvaju obraz Broda

Brod - Ženski rukometni klub Nestro grupa Brod već pet godina je najbolji sportski kolektiv ove opštine, a takvo priznanje zaslužio je odličnim rezultatima i uzornim radom u prethodnom periodu.

Kako je sport u ovoj opštini na prilično niskim granama, član Prve lige RS jedan je od svijetlih primjera, iako prošle sezone nije uspio da se plasira u Premijer ligu.

- Bili smo nadomak cilja, ali nažalost nismo uspjeli. Ipak, nismo klonuli duhom, jer su pred nama novi izazovi - rekao je predsjednik kluba Milivoje Đurđević.

Prvu ekipu čine rukometašice iz Broda i Dervente, uglavnom vrlo mlade, što ovaj klub svrstava među najperspektivnije u Srpskoj.

- Radimo zaista naporno i trudimo se da poslije svakog treninga i utakmica budemo bolji. Imamo i kadetsku selekciju koju čine djevojke rođene poslije 2001. godine, a neke od njih već igraju i u seniorskom timu. Uporedo s tim, organizujemo školu rukometa za sve uzraste čime podstičemo interesovanje i ženske i muške djece za bavljenje ovim sportom - rekao je trener Davor Todorić.

S obzirom na opštu besparicu u sportskim kolektivima i ovaj kuburi sa finansijama, a značajnu pomoć ima od generalnog sponzora Nestro Optima grupe.

- Obnovili smo sponzorski ugovor sa ovom kompanijom bez koje bi život kluba praktično bio nemoguć. Dugujemo veliku zahvalnost Nestro Optima grupi i uradićemo sve što je u našoj moći da opravdamo ime koje nosimo - rekao je Đurđević.

Poseban segment čine odnosi i saradnja sa velikim brojem klubova iz regiona, a posebno iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Italije sa kojima  igra prijateljske utakmice i međunarodne turnire.

- U okviru redovnih priprema, organizujemo tradicionalni međunarodni rukometni turnir za žene. Turnir se održava početkom marta svake godine, a redovni učesnici su klubovi iz Kopra, Temerina, Slavonskog Broda i Milana. Takođe, svi ovi klubovi organizuju svoje turnire na kojima redovno učestvujemo, tako da ćemo uskoro put Kasana, mjesta nadomak Milana - zaključio je Đurđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana