Rukometaši iz Srbije odlično se uklopili u tim Borca

Dušan Repija
Rukometaši iz Srbije odlično se uklopili u tim Borca

Viljnus - Tim. To je najbolji i najkraći opis rukometaša Borca koji zaista dišu kao jedan. Nema podjela na stare i mlade, domaće i strance i slično. Svih 17 momaka koji su putovali u Viljnus svjesni su težine i važnosti dresa koji nose i tako se ponašaju.

Raspoloženi i nasmijani bili su i kada smo krenuli put Vinjnusa, a ubjedljiva pobjeda samo je dodatno podigla atmosferu. Tri Borčeva ljetošnja pojačanja Bojan Rađenović, Milan Dakić i Stefan Miljković odlično su se uklopili, naučili i navijačke pjesme pa zadovoljno sumiraju kako im je dolazak u Banjaluku bio odličan potez.

- Od prvog dana smo odlično prihvaćeni, a kako vreme prolazi osećaj je sve bolji. Bilo je potrebno vremena da sve legne na svoje mesto, jer je teško očekivati da uklopite nekoliko novih igrača za dve ili tri utakmice. Ono što je najvažnije, međuljudski odnosi su odlični, družimo se, pomažemo, bodrimo i to je osnovni preduslov za dobar rezultat - sumira Dakić.

Pobjeda u Litvaniji bila je sedma u nizu u zvaničnim utakmicama, jer su Banjalučani prvi dio sezone završili sa pet trijumfa, a na otvaranju drugog savladali Slogu u Kupu BiH. Nije tajna da se ponekad desi da plata kasni, ali to se na ponašanju i igri momaka uopšte ne osjeti.

-  Malo sam iskusniji od ostalih, igrao sam i po inostranstvu i mogu da kažem da se nigde nisam osećao ovako lepo. Nije nam bitno da li kasni plata, iz svog iskustva govorim da se to dešavalo i u drugim klubovima. Biće para, bitno je da se dobro družimo i dajemo sve od sebe. Razmišljamo tako da budemo pošteni prema sebi, da uvek odigramo maksimalno, jer će se na kraju sve isplatiti - rekao je Miljković.

Jedan od ključnih momaka u odbrani ima jasan cilj do kraja sezone - pobijediti što je moguće više utakmica i osvojiti bar jedan trofej.

- Kada bih mogao da biram, voleo bih zbog SEHA lige da odemo do kraja u prvenstvu. Naravno, u igri smo i u Kupu BiH i Čelendž kupu, koje god takmičenje da igramo uvek se trudimo da ga osvojimo.  Posložili smo sve kockice i bićemo opasan rival svima. Koncentrisani smo na našu igru i kada igramo kao što je to bio slučaj u Viljnusu nije nam previše bitno ko je protivnik - rekao je Miljković. 

Utisak je da se Rađenović najbrže uklopio, jer je već u prvoj utakmici sezone protiv Bakija odigrao fantastično i bio najefikasniji. Nerijetko je i kasnije predvodio listu strijelaca svoje ekipe.

- Prezadovoljan sam kako se sve odvija. Sada igramo odlično, a mi znamo koliko je bilo potrebno rada da dostignemo ovaj nivo. Nadam se pobedi u Banjaluci u subotu, a onda i nastavku niza u Kupu BiH i prvenstvu - rekao je Rađenović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana