Rukometaši Slavije na debiju stigla do tri boda

Dušan Repija
Rukometaši Slavije na debiju stigla do tri boda

Istočno Sarajevo - Prvi nastup u Premijer ligi rukometaša Slavije ostaće upamćen po pobjedi "sokolova", koji su u neizvjesnom meču savladali dobojsku Slogu sa 31:30.

Momci Borisa Tešanovića su u meču punom preokreta upisali tri boda iako je Sloga tokom prvog dijela meča vodila sa pet golova razlike. Ipak, domaći su uspjeli da naprave preokret ponajviše zahvaljujući desnom krilu Ivanu Beniću i golmanu Milošu Močeviću, koji se razbranio u drugom dijelu meča. Atmosfera kakva se rijetko viđa u domaćim dvoranama malo je sputala domaće igrače, ali su ipak u finišu uspjeli da preokrenu meč.

- Vjerujte, veliki broj navijača ostao je van dvorane. Moji igrači malo su se uplašili takvog ambijenta, ali smo se na poluvremenu pribrali. Nisam previše zadovoljan igrom, jer smo u pripremnim mečevima izgledali mnogo bolje, ali ćemo sigurno rasti kako liga bude odmicala - rekao je trener Slavije Boris Tešanović.

Trener Sloge Danko Panić razočaran je partijom svojih momaka u drugih 30 minuta.

- Ne mogu da shvatim da smo napravili samo četiri-pet faulova u odbrani, a u napadu napravili bezbroj grešaka. Podbacili su oni od kojih sam najmanje očekivao. Prvo poluvrijeme bilo je odlično, ali je drugo katastrofalno - rekao je Panić.

Prema riječima trenera Dervente Zorana Dokića, njegova ekipa je u Maglaju odigrala jedan od najlošijih mečeva otkako je on na klupi i zasluženo upisala poraz (25:33).

- Ne znam razloge takve igre, ali ih vrlo brzo moram pronaći. Nemamo veliki igrački potencijal, ali sam očekivao mnogo bolju partiju poslije odličnih priprema, pa se nadam da se ovakvo izdanje više neće ponoviti - rekao je Dokić.

U derbiju kola Izviđač je lako izašao na kraj sa Bosnom Centrotrans 26:17.

Rezultati

U prvom kolu sastaju se, subota: Zrinjski - Goražde 30:27, Maglaj - Derventa 33:25, Kakanj - Konjuh 27:34, Slavija - Sloga 31:30, Izviđač - Bosna Centrotrans 26:17. Sinoć su igrali: Vogošća - Bosna (S). Slobodna je ekipa Borac m:tela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana