Рукометаши Републике Српске освојили прво мјесто на турниру присаједињења

Срна
Рукометаши Републике Српске освојили прво мјесто на турниру присаједињења

Нови Сад - Мушка рукометна екипа Републике Српске освојила је прво мјесто на кадетском турниру у Новом Саду, који је одржан поводом 100 година од присаједињења Војводине Краљевини Србији.

На турниру су наступиле селекције Срема, Баната, Бачке и Републике Српске у мушкој и женској конкуренцији које су се надметале у кошарци, одбојци и рукомету.

Одбојкашице из Републике Српске заузеле су друго мјесто, док су кошаркашице биле треће.

Кошаркашка селекција Српске у мушкој конкуренцји заузела је треће, док а одбојкаши су били четврти.

Четврта мјеста на турниру заузеле су мушка селекција Српске у одбојци и женска рукометна екипа.

Помоћник министра за спорт у Влади Републике Српске Драган Јаћимовић рекао је Срни да су резултати на турниру били у другом плану, а атмосферу у којој је одигран турнир оцијенио је као сјајну.

Он је рекао да је све одисало пријатељством и срдачношћу и испољена је велика гостољубивост домаћина према свим учесницима турнира, посебно из Републике Српске.

“Сад сам још више увјерен да ће турнир присаједињења постати традиционалан, а договрићемо хоће ли се он одржавати у Новом Саду или можда у Бањалуци. Датум од историјског значаја за српски народ, Србију и Војводину заслужује да овај спортски турнир постане лијепа традиција”, рекао је Јаћимовић.

Послије церемоније отварања турнира покрајински секретар за спорт Владимир Батез уручио је Јаћимовићу плакету-захвалницу за подршку одржавању турнира Министарству спорта Републике Српске, који је има симболичан назив “Понос 1918”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана