Rukometaši Leotara najprijatnije iznenađenje prvenstva

Ratomir Mijanović
Rukometaši Leotara najprijatnije iznenađenje prvenstva

Trebinje - Epitet najprijatnijeg iznenađenja Premijer lige komotno mogu da ponesu rukometaši Leotara, koji u povratničkoj sezoni imaju veliku šansu da se plasiraju u plej-of.

Uspjeli ili ne, već su ostvarili primarni cilj jer su odavno obezbijedili opstanak. S obzirom na to da zauzimaju četvrto mjesto, te imaju niz od tri pobjede i jednog remija, izgledno je da završe među sedam najboljih, posebno poslije trijumfa protiv Zrinjskog. Injekcija samopouzdanja pred meč u Mostaru bila je takođe važna pobjeda protiv Vogošće u prethodnom kolu. Sve najbolje što može ovaj tim dao je tada na terenu dvorane “Miloš Mrdić”.

- To je bila možda i najbolja utakmica ove sezone i znak da stvari polako dolaze na svoje. Međutim, ne treba nam euforija, nemojte da vrtimo ražanj dok je zec još u šumi. Ima još mnogo da se igra, tri veoma teške utakmice kod kuće koje moramo da pobijedimo da bi ova tri boda iz Mostara imala značaj - oprezan je trener ekipe Darko Tavrić.

Prvo iskušenje već je u subotu pošto u Trebinje dolazi lider Gračanica.

- Raspored i zgusnuta tabela ne daju nam za pravo da razmišljamo previše unaprijed, samo od utakmice do utakmice. Pripremićemo se za lidera ozbiljno, kao što smo i do sada činili. Nikoga ne potcjenjujemo ili i ne precjenjujemo - istakao je Tavrić.

Od derbija u subotu ne strahuje ni rukometaš Radovan Uljarević. Za njih je, kaže, svako kolo ove sezone bilo svojevrsni derbi, a što se straha tiče, uvijek ga je više kod rivala kada treba da dođe na vrući teren u Trebinje.

- Liga je takva da nema lakih protivnika, sve su to bile izuzetno teške i naporne utakmice, bilo da se igraju kući bilo na strani. Nikome ne prijetimo, ali sam uvjeren da nas svi naši protivnici smatraju kao prijetnju. Ne bih nam davao ulogu favorita, ali se sigurno i u Gračanici pitaju kako će proći na ovom gostovanju - rekao je Uljarević.

Pomoć publike

Pivot Leotara Radovan Uljarević kaže da je ekipi više nego ikada potrebna pomoć publike.

- Zaista se trudimo da privučemo gledaoce, ali to je teško. Ako igraš dobro, ljudi ne dolaze jer smatraju da ćemo svakako pobijediti, a ako igraš loše, opet ne dolaze zato što igraš loše - smatra Uljarević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana