Rukometaši Borva i porazom mogu do titule

Dušan Repija
Rukometaši Borva i porazom mogu do titule

Banjaluka - Rukometaši Borca m:tel rutinski su savladali Konjuh (31:24) i došli na korak od osvajanja titule, a da ne bi zavisili od drugih, potrebno je da sutra savladaju Vogošću u gostima.

Titula će stići u Banjaluku i u slučaju da Borac izgubi, ali da Konjuh savlada Izviđač. Bez obzira što ekipa Bojana Unčanina ima samo teoretske šanse da dođe do titule, jer mora da slavi sa 19 razlike i nada se porazu Borca, u Živinicama se sprema fešta uoči posljednjeg kola, pa sigurno da Izviđaču neće biti nimalo lako.

Branilac trofeja takođe može do krune u slučaju da slavi ili odigra neriješeno protiv Konjuha, a da Borac izgubi od Vogošće. Dakle, Banjalučani su u najboljem položaju, imaju najbolji međusobni skor i odličnu gol razliku u eventualnom trouglu poslije posljednjeg kola.

S toga je bilo važno da momci Ratka Đurkovića savladaju Konjuh sa više od pet razlike, što su na kraju i uspjeli. Prvi put su željenu prednost imali u 15. minutu (9:3), da bi Konjuh na početku drugog dijela smanjio zaostatak na četiri gola. Međutim, Borac je zaigrao još bolje, u jednom trenutku bilo je deset pogodaka viška (26:16) i do kraja bez problema zadržao željenu prednost.

U napadu su blistali sve bolji Danijel Vukićević i standardno dobri Mirko Majić, dok je najbolju partiju od dolaska pružio golman Milan Kosanović. U trenucima kada su gosti prijetili da se vrate u meč povezao je nekoliko odličnih odbrana i spriječio neizvjesnu završnicu.

- Dobro je bilo, ali previše smo željeli da u prvih 20 minuta napravimo deset golova razlike i zbog toga smo pravili puno tehničkih grešaka što nam se nije dešavalo protiv Vogošće i Izviđača. Ipak, kontrolisali smo meč cijelo vrijeme, jasno je da smo u naletu dobre igre i energije tako da smo dobro odradili posao. Zadovoljan sam, kako ne bih bio zadovoljan - rekao je Đurković.

Sve kalkulacije padaju u vodu ukoliko Borac savlada Vogošću koja više nema ni teoretske šanse da osvoji titulu. Međutim, bodove sa gostujućeg terena nije odnijela nijedna ekipa u osam pokušaja.

- Momcima je jasno gdje se nalazimo. Znamo šta donosi meč u Vogošći, zaslužili smo meč za titulu. Očekujem pristup kao u prethodne tri utakmice, želim da uživamo u igri, a mislim da imamo psihološku prednost u odnosu na Vogošću - rekao je Đurković. 

Kup BiH

Rukometaši Borca igraće u polufinalu Kupa BiH protiv domaćina završnog turnira Zrinjskog, dok drugi par čine Izviđač i Maglaj. Polufinalni mečevi na programu su 3. juna, a finale dan kasnije u Mostaru.

Peto kolo: Borac m:tel - Konjuh 31:24, Izviđač - Vogošća PH 41:31. Šesto kolo, subota: Konjuh - Izviđač, Vogošća PH - Borac m:tel.

1. Borac m:tel     5        3        0        2        153:130      9

2. Izviđač 5        3        0        2        146:139      9

3. Konjuh    5        2        0        3        110:118      6

4. Vogošća PH   5        2        0        3        107:129      5 (-1)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana