Рукометаши Борва и поразом могу до титуле

Душан Репија
Рукометаши Борва и поразом могу до титуле

Бањалука - Рукометаши Борца м:тел рутински су савладали Коњух (31:24) и дошли на корак од освајања титуле, а да не би зависили од других, потребно је да сутра савладају Вогошћу у гостима.

Титула ће стићи у Бањалуку и у случају да Борац изгуби, али да Коњух савлада Извиђач. Без обзира што екипа Бојана Унчанина има само теоретске шансе да дође до титуле, јер мора да слави са 19 разлике и нада се поразу Борца, у Живиницама се спрема фешта уочи посљедњег кола, па сигурно да Извиђачу неће бити нимало лако.

Бранилац трофеја такође може до круне у случају да слави или одигра неријешено против Коњуха, а да Борац изгуби од Вогошће. Дакле, Бањалучани су у најбољем положају, имају најбољи међусобни скор и одличну гол разлику у евентуалном троуглу послије посљедњег кола.

С тога је било важно да момци Ратка Ђурковића савладају Коњух са више од пет разлике, што су на крају и успјели. Први пут су жељену предност имали у 15. минуту (9:3), да би Коњух на почетку другог дијела смањио заостатак на четири гола. Међутим, Борац је заиграо још боље, у једном тренутку било је десет погодака вишка (26:16) и до краја без проблема задржао жељену предност.

У нападу су блистали све бољи Данијел Вукићевић и стандардно добри Мирко Мајић, док је најбољу партију од доласка пружио голман Милан Косановић. У тренуцима када су гости пријетили да се врате у меч повезао је неколико одличних одбрана и спријечио неизвјесну завршницу.

- Добро је било, али превише смо жељели да у првих 20 минута направимо десет голова разлике и због тога смо правили пуно техничких грешака што нам се није дешавало против Вогошће и Извиђача. Ипак, контролисали смо меч цијело вријеме, јасно је да смо у налету добре игре и енергије тако да смо добро одрадили посао. Задовољан сам, како не бих био задовољан - рекао је Ђурковић.

Све калкулације падају у воду уколико Борац савлада Вогошћу која више нема ни теоретске шансе да освоји титулу. Међутим, бодове са гостујућег терена није однијела ниједна екипа у осам покушаја.

- Момцима је јасно гдје се налазимо. Знамо шта доноси меч у Вогошћи, заслужили смо меч за титулу. Очекујем приступ као у претходне три утакмице, желим да уживамо у игри, а мислим да имамо психолошку предност у односу на Вогошћу - рекао је Ђурковић. 

Куп БиХ

Рукометаши Борца играће у полуфиналу Купа БиХ против домаћина завршног турнира Зрињског, док други пар чине Извиђач и Маглај. Полуфинални мечеви на програму су 3. јуна, а финале дан касније у Мостару.

Пето коло: Борац м:тел - Коњух 31:24, Извиђач - Вогошћа ПХ 41:31. Шесто коло, субота: Коњух - Извиђач, Вогошћа ПХ - Борац м:тел.

1. Борац м:тел     5        3        0        2        153:130      9

2. Извиђач 5        3        0        2        146:139      9

3. Коњух    5        2        0        3        110:118      6

4. Вогошћа ПХ   5        2        0        3        107:129      5 (-1)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана