Rukometaši Borca sve drži u svojim rukama

Dušan Repija
Rukometaši Borca sve drži u svojim rukama

Banjaluka - Rukometaši Borca m:tel očitali su lekciju aktuelnom šampionu i najvećem favoritu za novu titulu Izviđaču, savladavši ih u četvrtom kolu Lige 4 sa 37:27.

Banjalučani su se ovim trijumfom potpuno vratili u igru i pred dva posljednja kola imaju možda i najbolje šanse da podignu trofej, jer sami kroje svoju sudbinu. Situacija za Borac je čista, pobjede u srijedu protiv Konjuha i u posljednjem kolu u Vogošći značile bi osvajanje titule. Ekipa Ratka Đurkovića može do šampionskog slavlja čak i sa jednom pobjedom, ali u tom slučaju mora da savlada Konjuh sa više od pet razlike, da Izviđač poklekne u Živinicama u posljednjem šestom kolu, a da prije toga savlada Vogošću. U slučaju ovakvog raspleta, tri ekipe imale bi po devet bodova, ali bi Borac imao najbolji međusobni skor.

"Crveno-plavi" su pokazali karakter poslije dva uvodna poraza i praktično se vratili iz mrtvih. Utakmicu protiv Izviđača prelomili su početkom drugog poluvremena, a tada je baš sve funkcionisalo u redovima "crveno-plavih". Odbrana i golman Damir Efendić još jednom su bili na visini zadatka, a 37 postignutih golova dokaz je ubitačnog napada. Baš kao i protiv Vogošće, oporavljeni Danijel Vukićević bio je vrlo raspoložen, a iz drugog plana iskočili su dva Miloša, Lončar i Nježić. Direktan crveni karton već u 3. minutu meča dobio je kapiten Borca Đorđe Ćelić, ali ni to nije omelo njegove saigrače da odigraju odličan meč.

- Pokazali smo da kada smo zdravi i kompletni možemo svakoga da pobijedimo. Cijelo prvenstvo je bilo teško, sazreli smo kroz neizvjesne završnice. Ostvarili smo drugu pobjedu sa dvocifrenom razlikom i ne preostaje nam ništa nego da probamo da napravimo isto i sa Konjuhom - rekao je pomoćni trener i igrač Dejan Unčanin.

Ni poslije osam odigranih utakmica u Ligi 4 gosti nisu kući odnijeli nijedan bod. Utakmica između Konjuha i Vogošće je prekinuta u 54. minutu pri rezultatu 28:20, pošto su gosti nezadovoljni suđenjem napustili parket. Taj meč još nije registrovan, ali će pobjeda gotovo sigurno biti dodijeljena domaćinima službenim rezultatom 10:0. Prema propozicijama takmičenja, Vogošći će biti oduzet jedan bod, tako da će poslije registracije mečeva četvrtog kola tri ekipe imati po šest bodova, a Vogošća pet. Iz sarajevskog kluba juče su se oglasili saopštenjem navodeći da je sudijski par Vejsil Beširević - Emir Dautović pravio greške na njihovu štetu. Konačnu odluku o ovom meču donijeće e Takmičarska komisija u idućih nekoliko dana.

Liga 4

1. Borac m:tel     4        2        0        2        122:106      6

2. Vogošća PH   3        2        0        1        76:78 6

3. Izviđač 4        2        0        2        105:108      6

4. Konjuh    3        1        0        2        76:87 3

*U tabelu nije uračunat prekinut meč u Živinicama

Preostali susreti

5. kolo (24. maja)

Borac m:tel - Konjuh

Izviđač - Vogošća PH

6. kolo (27. maja)

Konjuh - Izviđač

Vogošća PH - Borac m:tel

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana