Rukometaši Borca prihvatili ulogu favorita protiv Bakija: Nisu laici, ali ni bauk

Dušan Repija
Rukometaši Borca prihvatili ulogu favorita protiv Bakija: Nisu laici, ali ni bauk

Banjaluka - Iako nisu uspjeli da prikupe relevantne podatke o snazi rivala, rukometaši Borca m:tel prihvatili su ulogu favorita u dvomeču sa Bakijem (subota i nedjelja, 19 časova).

Kucanje imena kluba na “Guglu” ili “Jutjubu” ne pomaže mnogo, jer ni platforme u koje do bilo kakve informacije možete doći jednim klikom, jednostavno nemaju dovoljno dostupnih podataka o šampionu Azerbejdžana.

- Sve što znamo je da su doveli Rusa i Ukrajinca, a pronašli smo i nekoliko utakmica njihovih sadašnjih igrača dok su nastupali za druge klubove. Znamo da imaju tri, četiri reprezentativca svoje zemlje i to je to. Oni sa druge strane imaju više informacija o nama, pa mislim da će nam biti teža prva utakmica nego druga. S obzirom na to da su geografski blizu Rusije i Ukrajine, pretpostavljam da gaje sličan stil, naravno nemaju tako kvalitetne pojedince, ali sigurno imaju neki sistem i nisu laici - rekao je trener Borca Bojan Unčanin.

Posljednji evropski meč u dvorani “Borik” odigran je 2015. godine kada “crveno-plavi” nisu uspjeli da se plasiraju u Ligu šampiona, a zatim su u trećem kolu EHF kupa morali da čestitaju holandskim OCI Lajonsima. Svakako da su se Banjalučani zaželjeli evropskih utakmica, pa su dueli sa šampionom Azerbejdžana u drugoj rundi Čelendž kupa prava prilika da dobro popune tribine. Direktor kluba Vladimir Branković najavio je da će dvadesetak sportskih kolektiva iz Banjaluke i okolnih gradova doći da podrži Borac, dok ovosezonsko pojačanje Bojan Rađenović vidi čak i pozitivnu stranu u tome što je rival nepoznat.

- To što ne znamo mnogo o njima će nas natjerati da budemo oprezni od starta i maksimalno skoncentrisani. Mislim da će presuditi naše iskustvo i individualni kvalitet. Iako smo mlada ekipa, imamo igrače koji su odigrali mnogo evropskih mečeva i vjerujem da je tu naša prednost - poručio je Rađenović.

Domaći bez Beširovića

Golman Borca Arman Beširović obnovio je povredu ruke i neće biti na raspolaganju Bojanu Unčaninu. Ipak, u poređenju sa prošlom sezonom kada je strateg Banjalučana često imao i po sedam, osam povrijeđenih igrača, situacija je mnogo bolja. Srđan Mijatović je u trenažnom procesu već deseta dana i trebalo bi da pomogne koliko može u ovom trenutku, dok će povratak na parket još neko vrijeme čekati Marko Komnenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana