Rukometaši Borca nemaju straha od favorita

Darko Pašagić
Rukometaši Borca nemaju straha od favorita

Banjaluka - Rukometaši Borca m:tel u nedjelju od 16 časova u bjeloruskom gradu Brestu igraju meč 15. kola SEHA Gasprom Južni tok lige protiv Meškova.

Banjalučki rukometaši su u štrajku od 8. januara zbog neisplaćenih plata i od tada održavaju kondiciju igrajući mali fudbal, košarku...

- Svima je dobro poznata situacija u kojoj se nalazimo, tako da su stvarno male šanse da iznenadimo rivala, koji ima za cilj plasman na finalni turnir. Kao i pred Partizan, odradili smo dva, tri treninga i u takvoj situaciji najvažnije je da se niko od igrača ne povrijedi. Međutim, mi nemamo straha od favorizovanog Meškova. Pružićemo na parketu maksimum a da li će to biti dovoljno za pozitivan rezultat, vidjećemo - naglasio je kapiten Banjalučana Branislav Obradović.

Sličnog mišljenja je i standardni čuvar mreže "crveno-plavih" Mario Blažević.

- Nadam se da će se situacija veoma brzo promijeniti i da će se naći neko ko će nam pomoći. Jasno je da je ovako veoma teško funkcionisati, ali odlučili smo da dalje ne odmažemo klubu koji volimo. Pružićemo sve od sebe u Brestu da zabilježimo što bolji rezultat, ali veoma je teško očekivati da on bude povoljan - rekao je Blažević.

U 15. kolu SEHA Gasprom Južni tok lige sastaju se: Nekse - Vardar (subota, 17), Partizan - Metalurg (subota, 18), Tatran Prešov - Zagreb (subota, 18), Meškov Brest - Borac m:tel (nedjelja, 16 časova), Lovćen - Vojvodina igrano u petak veče.

Završnica

Novi Sad će od 11. do 13. aprila biti domaćin završnog turnira regionalne rukometne "Gasprom Južni tok SEHA lige". Za trofej u trećem izdanju regionalne lige boriće se četiri najbolja tima iz ligaškog dijela takmičenja, a biće odigrana i dva revijalna meča - duel kadetskih selekcija Srbije i Hrvatske i Vojvodine i Partizana.

- Prihvatili smo preporuku Gasproma da završni turnir lige bude u Srbiji, a ne sumnjamo da će Novi Sad biti odličan domaćin - rekao je prvi čovjek lige Mihajlo Mihajlovski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana