Рукометаши Борца не крије да иде на титулу

Душан Репија
Рукометаши Борца не крије да иде на титулу

Бањалука - Пут ка одбрани титуле рукометаши Борац "м:тела" наставиће прекосутра у Маглају, а готово је извјесно да ће као и претходне двије сезоне о побједнику одлучити једна лопта.

За разлику од осталих тимова, Бањалучани су имали седам дана дужу паузу јер су одмарали у првом колу наставка шампионата, па је тренер Бојан Унчанин имао додатних неколико дана да припреми екипу за једно од тежих гостовања у другом дијелу првенства. Маглај је већ укњижио пораз у Дервенти, али та иста екипа много је опаснија пред својом публиком. Осим тешке премијере, "црвено-плаве" чекају још два незгодна меча против Зрињског у Бањалуци и Вогошће у гостима у прва три кола, а Унчанин би био задовољан са минимално шест бодова, под једним условом.

- Ако већ не остваримо три побједе, волио бих да савладамо Вогошћу јер у том мечу можемо много тога да добијемо. Али полако, идемо из меча у меч, први је у Маглају и потпуно смо сконцентрисани на њега. Тамо никада није било лако, али немамо чега да се плашимо, морамо да одиграмо на високом нивоу - рекао је Унчанин.

Још прије почетка сезоне као циљ је постављена одбрана титуле без обзира што је екипа доста подмлађена у односу на прошлосезонску.

- Наш циљ јесте титула, то не кријемо. Биће густо до краја, јер Вогошћа и Извиђач, па можда и Зрињски имају велика очекивања. Ако не освојимо, подвући ћемо линију да видимо шта и како. Ова екипа има потенцијал, а уједно је много јефтинија него она из прошле сезоне - рекао је Унчанин.

Оптимиста је и Душко Херцеговац, који истиче да Вогошћа има за нијансу лакши распоред.

- Одрадили смо стварно добре припреме иако су нас пратиле ситније повреде, али то је нормално. Маглај није превише мијењао екипу, добро се познајемо и неће бити много изненађења. Имамо три тешка меча на старту, Вогошћа има мало лакши распоред, али смо практично тек на половини првенства, тако да је много бодова у игри - рекао је Херцеговац.

Унчанин

Послије много времена јуче су сви играчи Борца одрадили тренинг, укључујући Дејана Унчанина.

- Није још потпуно спреман, био је болестан претходних неколико дана, али се надам да ће до суботе приздравити. Остали момци су у пуном погону, наравно не рачунајући Немању Безбрадицу и Марка Комненовића који су изгубљени до краја сезоне - рекао је Бојан Унчанин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана