Rukometaši Borca m:tel u subotu igraju u Norveškoj

Darko Pašagić
Rukometaši Borca m:tel u subotu igraju u Norveškoj

Banjaluka - Rukometaši Borca m:tel u subotu od 16 časova u norveškom gradu Bekestua odigraće prvu utakmicu drugog kola kvalifikacija za Kup EHF-a protiv domaćeg Hasluma.

Iako je propustio meč sa PPD Zagreb u SEHA ligi, sa ekipom je otputovao i pivot Ratko Nikolić.

- Neposredno pred utakmicu odlučićemo da li ćemo i Nikolića uvrstiti u sastav, jer se još nije potpuno oporavio od viroze koja ga je mučila posljednjih dana. Međutim, samo njegovo prisustvo u ekipi je veliki dobitak za tim. Atmosfera u timu je dobra i svi vjerujemo da bi meč sa Haslumom mogao biti prekretnica i početak boljih rezultata u nastavku sezone. Naravno, neće nam biti lako, ali ćemo pokušati da ostvarimo dobar rezultat pred revanš koji se igra 18. oktobra - naglasio je trener Banjalučana Boris Dvoršek.

Slično razmišlja i srednji bek Stefan Janković, od kojeg se u ovom susretu očekuju golovi.

- Sezona za nas nije najbolje počela, ali ima vremena da se stvari isprave. Vjerujem da u dva susreta možemo eliminisati Norvežane, a nadam se da veliki dio posla možemo obaviti već na ovom gostovanju. Svi smo spremni da pružimo maksimum i krajnje je vrijeme da naši rezultati krenu uzlaznom putanjom - naglasio je Janković.

Norvežani su, za razliku od Banjalučana, solidno otvorili sezonu, iako su očekivanja bila još veća. Čini se da još nisu u potpunosti nadoknadili odlazak najboljeg rukometaša u proteklim sezonama i reprezentativca Norveške Erlenda Mamelunda, koji od ove sezone brani boje njemačkog Kila. U prva četiri kola nacionalnog šampionata zabilježili su dvije pobjede, jedan remi i jedan poraz. U prvom kolu Haslum je  remizirao na domaćem terenu sa Bekelagetom (29:29), zatim su zabilježene dvije gostujuće pobjede nad Runarom (30:22) i Dramenom (28:26), ali su potom ponovo razočarali domaću publiku izgubivši od Kolštada (19:25). U prvom kolu kvalifikacija za Kup EHF-a eliminisali su luksemburški Dudelanž sa dvije gostujuće pobjede, 34:27 i 34:23.

Utakmicu u Norveškoj sudiće Letonci Ivars Černavskis i Edmunds Bogdanovs, a delegat meča je Šveđanin Mikael Telander.

Vogošća

Ovog vikenda na evropsku scenu će još jedan bh. predstavnik. Rukometaši Vogošće Poljine Hils u nedjelju od 18 časova u slovačkoj Povaškoj Bistrici protiv istoimenog domaćeg kluba igraju prvi susret drugog kola Čelendž kupa, a revanš je 17. oktobra od 17 časova. Bolju ekipu iz dvomeča u trećem kolu očekuje ruski Sankt Peterburg, a ovi dueli se igraju 21. i 22, odnosno 28. i 29. novembra. Drugi bh. tim u istom takmičenju, zenički Čelik, direktno je uključen u treće kolo, a igraće protiv Prištine. Prvi susret igraće se 21. ili 22. novembra u Prištini, a revanš 28. ili 29. novembra u Zenici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana