Rukometaši Borca m:tel poraženi od Izviđača na startu Lige 4 BiH

Ivan Dragičević
Rukometaši Borca m:tel poraženi od Izviđača na startu Lige 4 BiH

Banjaluka - Hladan tuš doživjeli su rukometaši Borca m:tel, koji su pred svojim navijačima poraženi od Izviđača rezultatom 21:23, u utakmici prvog kola Lige 4 za prvaka BiH.

Gosti iz Ljubuškog iskoristili su probleme sa kojima se suočava trener Banjalučana Aleksandar Međedović i dobrom pripremom utakmice uspjeli su da trijumfuju i tako već na startu takmičenja postave Borac u nezavidnu situaciju.

- Bila je ovo izuzetno teška i tvrda utakmica u kojoj smo ispunili odbrambene zadatke, ali napad je bio veoma loš i to je glavni uzrok poraza. Očekivali smo neizvjestan meč, jer nam je ovo prva takmičarska utakmica nakon dugo vremena i zbog toga smo imali određeni psihološki pritisak. Izviđač je sada u prednosti, ovaj poraz može biti skup, ali se ne predajemo. Ima još mnogo da se igra, daleko od toga da je nešto riješeno, jer već u subotu igramo u Maglaju gdje imamo imperativ pobjede - rekao je Međedović.

Odsustvo dva lijeva krila Marka Ćeranića i Mirka Mikića ostavilo je trenera Banjalučana bez pravog rješenja pa je primoran na neke iznuđene opcije koje ne mogu nadoknaditi izostanak povrijeđenih igrača.

- Pokušavali smo sa dva-tri igrača da nadoknadimo njihov izostanak, ali je vidljivo da nam nedostaje pravo krilo koje bi na bolji način iskoristilo neke situacije. Ne smijemo da kukamo već moramo što prije da se prilagodimo na takvu situaciju i pobjedama ostanemo u trci za titulu - dodao je Međedović.

Zgusnut raspored ne daje vremena za tugovanje, jer rukometaši Borca već u subotu protiv Maglaja moraju odigrati mnogo bolje kako bi sa tog gostovanja odnijeli sva tri boda. U drugom meču Maglaj je na svom parketu savladao Vogošću sa 26:23.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana