Рукометаши Борца м:тел на најважнијем испиту сезоне

Душан Репија
Рукометаши Борца м:тел на најважнијем испиту сезоне

Бањалука - Пред рукометашима Борца м:тел је мали, али вјероватно најтежи, јер да би сигурно освојили титулу, морају да учине нешто што ниједној екипи у досадашњих осам мечева Лиге 4 није пошло за руком - упишу побједу у гостима.

Противник у суботу (20 часова) је Вогошћа, која је изгубила све шансе за освајање првенства, али врло мотивисана да покаже зашто је прије почетка доигравања уз Зрињски била главни фаворит. Бањалучани су серијом од три убједљиве побједе дошли надомак славља до којег могу и у случају пораза, под условом да Коњух савлада Извиђач.

- Имамо велики мотив да титулу послије годину дана вратимо у Бањалуку. Сигурно да нам је то велика жеља и да би била круна напорног рада током цијеле године. Сигурно да неће бити лако јер ће Вогошћа тражити реванш за убједљив пораз у Бањалуци. Славили су два пута против нас на свом паркету и то је опомена пред овај меч. Знамо како да играмо против њих, спремили смо се квалитетно и мислим да можемо до толико жељене побједе - рекао је рукометаш Борца Душко Херцеговац.

Коњух дочекује Извиђач и без обзира што "столари" само теоретски могу до титуле, јер им је потребна побједа од 19 разлике и пораз Борца, очекује се спектакл. Екипа Бојана Унчанина премашила је сва очекивања ове сезоне, што је публика препознала па ће дворана у Живиницама бити претијесна да прими све који желе да награде своје љубимце за добре партије. Без обзира што су домаћи поприлично ослабљени и изморени због скраћене ротације, Извиђачу неће бити нимало лако да дође до побједе која га оставља у трци за одбрану титуле. Помоћник Ратка Ђурковића, а уједно и рукометаш Борца Дејан Унчанин не размишља о мечу у Живиницама.

- Нећемо се уздати да ће неко други завршити наш посао, јер смо одлучни да то урадимо сами - рекао је Унчанин.

Шесто коло, субота (20): Коњух - Извиђач, Вогошћа ПХ - Борац м:тел.

1. Борац м:тел     5        3        0        2        153:130      9

2. Извиђач 5        3        0        2        146:139      9

3. Коњух    5        2        0        3        110:118      6

4. Вогошћа ПХ   5        2        0        3        107:129      5 (-1)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана