Rukometaši Borca m:tel dočekuju Vogošću sa dva cilja: Prvo pobjeda pa senzacija

Dušan Repija
Rukometaši Borca m:tel dočekuju Vogošću sa dva cilja: Prvo pobjeda pa senzacija

Banjaluka - Rukometaši Borca m:tel večeras (20 časova) će pokušati da nadoknade sedam golova zaostatka iz prvog meča protiv Vogošće Poljine Hils i plasiraju se u polufinala Kupa BiH.

Prednost iz prvog meča (28:21) lidera na tabeli Premijer lige jeste velika, ali Banjalučani ne pomišljaju na predaju. Prvi cilj biće pobjeda, jer je ekipa Ratka Đurkovića dva puta poražena od Vogošće, doduše oba puta na gostujućem terenu.

- Prvi put su nas dobili jedan razlike, drugi put sedam, pa se nadam da ćemo im bar malo vratiti. Bilo bi sjajno kada bi nadoknadili zaostatak, jer nema unaprijed izgubljenih ili dobijenih utakmica. Izgleda teško, ali ne i nemoguće. Nadam se i punoj dvorani, dobro smo raspoloženi i jedva čekamo meč - rekao je Đurković.

Borac je u seriji odličnih rezultata, jer je poslije nešto lošijeg starta drugog dijela sezone nanizao sedam pobjeda, a ova utakmica pokazaće na neki način koliko ekipa može i u plej-ofu gdje će sigurno igrati protiv Vogošće i Izviđača, dok će se četvrti učesnik tražiti do samog kraja Premijer lige. Dobra stvar je što se u ekipu vraća desni bek Elis Memić, koji bi trebalo da podijeli minutažu sa Dejanom Unčaninom.

- Memić je pauzirao tri sedmice i nije potpuno spreman, ali će biti u rotaciji. Svaki igrač nam je potreban, jer je Vogošća vrlo jaka ekipa, imaju širinu, što su pokazali u prvom meču. Tada su nam najviše problema stvorili momci koji to tada nisu bili u prvom planu, golman Mirza Haseljić i bivši rukometaš Borca Stanko Stanković.

Ipak, najveći aduti trenera Vogošće Gorana Tomića su iskusni golman Adnan Šabanović, te Ivan Divković i Tarik Međić, koji je oprezan pred revanš.

- Najvažnije je da zaboravimo prvi meč, jer prednost zna biti varljiva. Nebrojeno puta se desilo da ekipa koja ima prednost uđe lagano u meč, a protivnik to iskoristi. Borac je dobra, mlada i ambiciozna ekipa - rekao je "motor" branioca trofeja u ovom takmičenju.

Parovi

Parovi revanš utakmica četvrtfinala Kupa BiH, rukometaši: Zrinjski - Bosna (18.30 časova, prva utakmica 21:26), Borac m:tel - Vogošća PH (20, 28:21), 4. april: Izviđač - Konjuh (30:26). Sinoć su igrali: Maglaj - Krajina (prva utakmica 27:33). Rukometašice: Grude - Mira (19, 44:27), Jedinstvo Adler - Izviđač (18.30, 31:22), Ilidža - Katarina (20, 28:29), Neretva - Krivaja (19, 19:32).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana