Рукометаши Борца м:тел дочекују Вогошћу са два циља: Прво побједа па сензација

Душан Репија
Рукометаши Борца м:тел дочекују Вогошћу са два циља: Прво побједа па сензација

Бањалука - Рукометаши Борца м:тел вечерас (20 часова) ће покушати да надокнаде седам голова заостатка из првог меча против Вогошће Пољине Хилс и пласирају се у полуфинала Купа БиХ.

Предност из првог меча (28:21) лидера на табели Премијер лиге јесте велика, али Бањалучани не помишљају на предају. Први циљ биће побједа, јер је екипа Ратка Ђурковића два пута поражена од Вогошће, додуше оба пута на гостујућем терену.

- Први пут су нас добили један разлике, други пут седам, па се надам да ћемо им бар мало вратити. Било би сјајно када би надокнадили заостатак, јер нема унапријед изгубљених или добијених утакмица. Изгледа тешко, али не и немогуће. Надам се и пуној дворани, добро смо расположени и једва чекамо меч - рекао је Ђурковић.

Борац је у серији одличних резултата, јер је послије нешто лошијег старта другог дијела сезоне нанизао седам побједа, а ова утакмица показаће на неки начин колико екипа може и у плеј-офу гдје ће сигурно играти против Вогошће и Извиђача, док ће се четврти учесник тражити до самог краја Премијер лиге. Добра ствар је што се у екипу враћа десни бек Елис Мемић, који би требало да подијели минутажу са Дејаном Унчанином.

- Мемић је паузирао три седмице и није потпуно спреман, али ће бити у ротацији. Сваки играч нам је потребан, јер је Вогошћа врло јака екипа, имају ширину, што су показали у првом мечу. Тада су нам највише проблема створили момци који то тада нису били у првом плану, голман Мирза Хасељић и бивши рукометаш Борца Станко Станковић.

Ипак, највећи адути тренера Вогошће Горана Томића су искусни голман Аднан Шабановић, те Иван Дивковић и Тарик Међић, који је опрезан пред реванш.

- Најважније је да заборавимо први меч, јер предност зна бити варљива. Небројено пута се десило да екипа која има предност уђе лагано у меч, а противник то искористи. Борац је добра, млада и амбициозна екипа - рекао је "мотор" браниоца трофеја у овом такмичењу.

Парови

Парови реванш утакмица четвртфинала Купа БиХ, рукометаши: Зрињски - Босна (18.30 часова, прва утакмица 21:26), Борац м:тел - Вогошћа ПХ (20, 28:21), 4. април: Извиђач - Коњух (30:26). Синоћ су играли: Маглај - Крајина (прва утакмица 27:33). Рукометашице: Груде - Мира (19, 44:27), Јединство Адлер - Извиђач (18.30, 31:22), Илиџа - Катарина (20, 28:29), Неретва - Криваја (19, 19:32).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана