Rukometaši Borca brane gol prednosti za evropsko proljeće

Siniša Kotaraš
Rukometaši Borca brane gol prednosti za evropsko proljeće

Banjaluka - Sa golom prednosti iz prvog susreta rukometaši Borca ulaze u revanš meč trećeg kola protiv Vogošće (23:22), koji je na rasporedu u subotu od 20 časova u “Boriku”.

 

U taboru “crveno-plavih” najavljuju da neće biti opuštanja, već da u ovu utakmicu ulaze kao da na kontu imaju negativan rezultat, a ne trijumf. Zato stručni štab i prvotimci Borca pozivaju navijače da u što većem broju dođu na ovaj susret i pomognu im da poslije dugo godina napokon ostvare rezultat koji će im omogućiti da ponovo prezime u Evropi.

- Imamo pogodak prednosti, ali to ne znači ništa ni u fudbalu, a pogotovo ne u rukometu. Neće i ne smije biti opuštanja, niti bilo kakvih kalkulacija i u utakmicu ćemo ući kao da smo u rezultatskom minusu. Radili smo mnogo na psihološkom momentu tokom prethodih nekoliko dana jer ova generacija ima šansu da, poslije mnogo godina, obezbijedi evropsko proljeće. To je za nas motiv više i siguran sam da će momci znati da ga iskoriste - istakao je trener Banjalučana Mirko Mikić.

Na klupu Vogošće sjeo je iskusni rukometni stručnjak Kasim Kamenica, ali strateg Borca smatra da ni on, bez obzira na sve znanje i kvalitet koji posjeduje, ne može mnogo toga da promijeni u samo dva ili tri dana.

- Sigurno je da će Kamenica nešto promijeniti u igri Vogošće, možda ne sada, jer nije imao vremena, ali kasnije sigurno. Takođe, znaće da motiviše igrače, mada će što se tiče taktike teško uspjeti da promijeni nešto. Jedino očekujem njihovu mnogo bržu igru nego u prvom meču - pojasnio je Mikić.

Atmosferu iz svlačionice prenio je iskusni čuvar mreže Bojan Ljubišić, koji najavljuje uspješnu seriju svog tima.

- Ovo je naša treća međusobna utakmica u posljednjem mjesecu i teško da mogu da nas nečim iznenade. Evropa je veliki motiv, pogotovo za mlade igrače i vjerujem da ćemo ovim duelom otvoriti seriju dobrih igara i rezultata - rekao je Ljubišić.

Prva liga RS

Vodeći tim Prve lige RS, Drina, ide na noge Kotor Varošu u desetom kolu. Parovi, subota: Prijedor - Jedinstvo (17 sati), Hercegovac - Čelinac (18), Kozara MP - Hercegovina (20). Nedjelja: Bijeljina - Borac 2 (18), Kotor Varoš - Drina (18), Kozara (G) - Mladost (20).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana