Rukometaši Borac m:tela žestoko od starta u borbi na četiri fronta

Siniša Kotaraš
Rukometaši Borac m:tela žestoko od starta u borbi na četiri fronta

Banjaluka - Početak priprema za drugi dio sezone trener rukometaša Borac m:tela Mirko Mikić zakazao je za 10. januar. Pred Banjalučanima je izuzetno zahtjevna polusezona i borba na čak četiri fronta, u EHF Čelendž kupu, Premijer ligi, Kupu BiH, te Kupu Republike Srpske.

- Od samog starta krenućemo jakim tempom kako bismo nastavak sezone dočekali što spremniji. Planirano je da održimo 26 treninga, te odigramo tri ili četiri prijateljske utakmice. Već smo dogovorili susret sa Šamotom iz Aranđelovca i ta utakmica planirana je za 18. ili 19. januar. Prije toga, 16. januara, učestvovaćemo na jednodnevnom turniru u Maglaju na kojem prvu utakmicu igramo sa Konjuhom. U drugoj, u zavisnosti od rezultata, rival će nam biti ili domaćin Maglaj ili Sloga iz Gornjeg Vakufa. Ako bude potrebe, zakazaćemo još jednu utakmicu, ali sa nešto lakšim protivnikom - objasnio je Mikić.

Ono što nekadašnjeg standardnog prvotimca, a sada šefa stručnog štaba raduje jeste činjenica da kompletan igrački kadar ostaje na okupu.

- Ekipi će biti priključena i još dva ili tri juniora, najperspektivnija igrača iz kategorije 2000. godišta, koje pratimo već duže vrijeme i kod kojih je očigledan napredak. A što se tiče pojačanja, za sada nam, što se mene tiče, ne treba niko. Imamo dovoljan broj igrača na svim pozicijama, zadovoljan sam onim što imam i nema potrebe za bilo kakvim gomilanjem igrača - kategoričan je Mikić.

Prvu zvaničnu utakmicu Banjalučani će imati 2. februara, kada će odigrati prvu utakmicu četvrtfinala Kupa BiH, a ime rivala će saznati 26. januara, kada svoj meč osmine finala odigraju dobojska Sloga i Lokomotiva iz Brčkog. Nakon toga kreće “operacija Šviesa” i pripreme za dvomeč sa Litvancima.

- Trenutno nam je Kup u prvom planu, iako se pripremamo i za Šviesu. Oni igraju u Baltičkoj ligi, pogledao sam dosta njihovih utakmica i uvjerio se da je riječ o kvalitetnom protivniku - naglasio je Mikić.

Mobilna uprava

“Crveno-plavi” su pred kraj prošle godine dobili novog predsjednika Sašu Kondića i članove Upravnog odbora pred kojima je važan zadatak, kvalitetna organizacija evropskog dvomeča sa litvanskom Šviesom.

- Razrađujemo, u saradnji sa gradom i institucijama Republike Srpske, plan organizacije utakmice sa Litvancima, kako bi sve proteklo u najboljem redu. Već su podijeljeni zadaci, svako zna šta treba da radi i ne sumnjam da ćemo još jednom položiti ispit. Ostalo je još da održimo izvještajnu skupštinu na kojoj će biti podneseni svi izvještaji o radu, potom verifikovani novi predsjednik i članovi UO i vjerovatno ćemo poraditi na nekim izmjenama klupskog Statuta - istakao je direktor Borca Vladimir Branković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana