Rukometaši Borac m:tela se bore za titulu, a nemaju za utakmicu

Dušan Repija
Rukometaši Borac m:tela se bore za titulu, a nemaju za utakmicu

Banjaluka - U slučaju da danas i sutra ne prikupe novac potreban za organizaciju utakmice, veliko je pitanje da li će meč petog kola Lige 4 BiH između Borca m:tel i Konjuha (srijeda, 20 časova) biti odigran.

Poruka je ovo direktora kluba Vladimira Brankovića, koji je juče sazvao vanrednu pres-konferenciju i upoznao javnost sa svim problemima sa kojim se suočavaju Banjalučani. Momci Ratka Đurkovića uspjeli su pobjedama protiv Vogošće i Izviđača da se vrate u igru za šampionsku titulu i uoči posljednja dva kola imaju realne šanse da vrate pehar u svoju vitrinu. Međutim, veliko je pitanje da li će uopšte istrčati na parket sutra naveče.

- Posljednjih pet utakmica finansirano je iz džepova ljudi iz uprave i mog džepa. Mislim da je to sramota za klub ovakve tradicije i istorije. Za srijedu apsolutno nemamo sredstava. Imamo respektabilan sponzorski pul, ali još nedovoljan da plaćamo stare dugove i istovremeno servisiramo tekuće obaveze. Odnos institucija prema nama nije na zadovoljavajućem nivou - rekao je Branković.

Za organizaciju jedne utakmice potrebno je oko 2.000 maraka, ali su mnogo veći problem igrači, koji dva i po mjeseca nisu dobili platu.

- Veoma mi je žao momaka kada čujem da nemaju novca, uvijek se trudim na sve načine da ne ostanu potpuno praznih džepova. Svakodnevno se čujemo, odem na trening i kažem kakva je situacija. Nedavno sam im rekao da će biti plata, jer je trebalo da dobijemo 34.000 maraka od Ministarstva finansija. Dobili smo 14.000, a pošto smo imali troškove koje smo hitno morali da platimo, igrači su dobili mrvice. Na ovakav način ne može se praviti ozbiljan klub i rezultat - rekao je Branković.

Branković je osudio saopštenje RK Vogošća u kojem se navodi da su čudni rezultati Borca u posljednje dvije utakmice.

- Borac je ove sezone pokazao da se bavi rukometom i ničim drugim, a ne stvarima mimo terena. Poručio bih ljudima koji daju sebi za pravo da se bave Borcem, da se bave svojim klubovima - rekao je Branković.

Crtice

- Stefan Janković i Nikola Tešić putem suda potražuju svoj novac

- Mihajlo Stošljević se odrekao plate ove sezone, jer zbog povrede nije odigrao nijedan meč

- Urađeno idejno rješenje i dobijena saglasnost od grada za dvoranu na banjalučkom polju

- Dvorana bi bila samoodrživa, a u sklopu nje bio bi restoran i hotel

- Čelnici kluba pronašli investitora, a Borac bi bio jedan od investitora

- Ministarstvo porodice, omladine i sporta odobrilo 20.000 maraka, sada je sve na Ministarstvu finansija

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana