Рукометаши Борац м:tela se боре за титулу, а немају за утакмицу

Душан Репија
Рукометаши Борац м:tela se боре за титулу, а немају за утакмицу

Бањалука - У случају да данас и сутра не прикупе новац потребан за организацију утакмице, велико је питање да ли ће меч петог кола Лиге 4 БиХ између Борца м:тел и Коњуха (сриједа, 20 часова) бити одигран.

Порука је ово директора клуба Владимира Бранковића, који је јуче сазвао ванредну прес-конференцију и упознао јавност са свим проблемима са којим се суочавају Бањалучани. Момци Ратка Ђурковића успјели су побједама против Вогошће и Извиђача да се врате у игру за шампионску титулу и уочи посљедња два кола имају реалне шансе да врате пехар у своју витрину. Међутим, велико је питање да ли ће уопште истрчати на паркет сутра навече.

- Посљедњих пет утакмица финансирано је из џепова људи из управе и мог џепа. Мислим да је то срамота за клуб овакве традиције и историје. За сриједу апсолутно немамо средстава. Имамо респектабилан спонзорски пул, али још недовољан да плаћамо старе дугове и истовремено сервисирамо текуће обавезе. Однос институција према нама није на задовољавајућем нивоу - рекао је Бранковић.

За организацију једне утакмице потребно је око 2.000 марака, али су много већи проблем играчи, који два и по мјесеца нису добили плату.

- Веома ми је жао момака када чујем да немају новца, увијек се трудим на све начине да не остану потпуно празних џепова. Свакодневно се чујемо, одем на тренинг и кажем каква је ситуација. Недавно сам им рекао да ће бити плата, јер је требало да добијемо 34.000 марака од Министарства финансија. Добили смо 14.000, а пошто смо имали трошкове које смо хитно морали да платимо, играчи су добили мрвице. На овакав начин не може се правити озбиљан клуб и резултат - рекао је Бранковић.

Бранковић је осудио саопштење РК Вогошћа у којем се наводи да су чудни резултати Борца у посљедње двије утакмице.

- Борац је ове сезоне показао да се бави рукометом и ничим другим, а не стварима мимо терена. Поручио бих људима који дају себи за право да се баве Борцем, да се баве својим клубовима - рекао је Бранковић.

Цртице

- Стефан Јанковић и Никола Тешић путем суда потражују свој новац

- Михајло Стошљевић се одрекао плате ове сезоне, јер због повреде није одиграо ниједан меч

- Урађено идејно рјешење и добијена сагласност од града за дворану на бањалучком пољу

- Дворана би била самоодржива, а у склопу ње био би ресторан и хотел

- Челници клуба пронашли инвеститора, а Борац би био један од инвеститора

- Министарство породице, омладине и спорта одобрило 20.000 марака, сада је све на Министарству финансија

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана