Rukometaši Borac m:tela počeli pripreme za novu sezonu

Dušan Repija
Rukometaši Borac m:tela počeli pripreme za novu sezonu

Banjaluka - Rukometaši Borac m:tela sinoć su počeli pripreme za novu sezonu.

Pred Banjalučanima je najmanje 45 dana rada do zakazanog početka Premijer lige iako je, s obzirom na stanje u rukometu, pitanje da li će uopšte, a onda kada će, krenuti prvenstvo.

U dosadašnjem dijelu prelaznog roka opremu Borca razdužili su Marko Ćeranić, Nebojša Jovanović, Mihailo Stošljević, Armin Marić i Nemanja Bezbradica, a stigla su trojica igrača - lijevo krilo Bojan Rađenović, lijevi bek Srđan Savić i srednji bek Milan Dakić. Od novajlije iz šabačke Metaloplastike očekuje se da uz Gorana Daničića diriguje igrom Borca, a po potrebi može da pomogne i na lijevom beku, čak i krilu.

- Borac i Metaloplastika su najveći klubovi na ovim prostorima i sama njihova imena obavezuju na najveće ambicije. Upoznao sam se sa saigračima, sve je za sada odlično i čini mi se da ćemo biti pravi spoj mladosti i iskustva. Očekujem da period prilagođavanja prođe bez problema, a o klubu i igračima sam mnogo saznao od bivšeg saigrača Gorana Trkulje, koji je na neki način i “kriv” što sam došao u Borac - rekao je Dakić, koji je bio i juniorski reprezentativac Srbije.

Trener Bojan Unčanin na raspolaganju ima 22 igrača, s tim što će za nekoliko dana računati i na Srđana Mijatovića, koji je tek stigao s Evropskog prvenstva za igrače do 20 godina. Cjelokupne pripreme biće obavljene u Banjaluci, a za dvadesetak dana slijede i prve utakmice. Potvrđeno je i učešće na turniru u Gornjem Vakufu, a još se čeka potvrda za jedan turnir u Srbiji.

  • Ne bih da dajem velika obećanja. Prošle godine potencirana je titula i to je mladoj ekipi bio dodatni teret. I ove godine je slična situacija, nismo mnogo iskusniji, pa mogu da obećam dobar rad na svakom treningu. Naravno, želimo dobru sezonu, ali hoću da idemo korak po korak, bez nepotrebnog terena na leđima - rekao je Unčanin.

Još se čeka dogovor sa Bakijem

Banjalučani će poslije dvije godine pauze igrati na međunarodnoj sceni, a žrijeb za drugo kolo Čelendž kupa spojio ih je s azerbejdžanskim Bakijem. Kako bi smanjili troškove, čelnici dva kluba stupili su u kontakt i pokazali spremnost da jedna ekipa bude domaćin obiju utakmica, ali još nije poznato da li će one 6. i 7. oktobra biti igrane u Banjaluci ili Bakuu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana