Рукометаш Станко Станковић добио понуду из Арабије која се не одбија

Душан Репија
Рукометаш Станко Станковић добио понуду из Арабије која се не одбија

Бањалука - Буквално у минут до 12 рукометаш Станко Станковић пронашао је инострани ангажман, а каријеру наставља у Саудијској Арабији у клубу Ал Тараја.

Снажни десни бек прошлу сезону провео је у Борцу, а затим прије почетка сезоне прешао у Вогошћу. Ипак, посљедњег дана прелазног рока добио је понуду са Блиског истока.

- Обавијестио сам људе из Вогошће о чему се ради, а они су били више него коректни. Објаснио сам им да сам добио добру понуду, они су ми пожељели срећу, што им никад нећу заборавити - рекао је Станковић.

Он већ двадесетак дана борави у овој арапској земљи и каже да је за сада све у реду.

- Ово је заиста велики корак у мојој каријери. До сада нисам играо у иностранству иако сам и раније имао неких понуда. На моје изненађење лига је заиста јака, а била би и јача да прописи дозвољавају клубовима више од два страна играча. За разлику од наших клубова, који једва састављају крај са крајем, како сам видио овдје не мањка новца. Мој клуб је средњег квалитета и без великих амбиција. У екипи има доста јуниорских репрезентативаца који ће у будућности сигурно бити и сениорски, јер имају врхунске услове за то. Тренер је Тунишанин који добро познаје рукомет и предан је своме послу, што је заиста ријеткост да се види у овом дијелу свијета - рекао је Станковић.

Период прилагођавања протекао је добро, јер у овом дијелу Саудијске Арабије има много спортиста са наших простора.

- Живим на истоку земље у граду Ал Катиф, а у близини су још два града Кобар и Дамам који подсјећају на западноевропске. Ова регија је богата нафтом тако да је инфраструктура заиста врхунска. Мој клуб је дио спортског друштва које има велики хостел. Ту су смјештени сви странци од боксера до фудбалера, углавном су то Тунишани. У осталим клубовима има људи са наших простора. Бошко Јоловић је у Ал Нуру, у Ал Кализу игра Никола Митровић, а ту је доста ватерполиста и кошаркаша. Када стигнемо дружимо се, редовно се чујемо, увијек је лакше када имате неког свог - рекао је Станковић.

Репрезентација

Рукомет је у великој експанзији у Саудијској Арабији, а о томе свједоче и резултати репрезентације.

- Учествовали су на посљедња два Свјетска првенства и квалификовали се за идуће у Француској 2017. године. На шампионатима Азије редовно играју у завршници, а ове године освојили су четврто мјесто - рекао је Станковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана