Rukometaš Borca Marko Ćeranić: Najgore je iza mene, uskoro ću biti pravi

Dušan Repija
Rukometaš Borca Marko Ćeranić: Najgore je iza mene, uskoro ću biti pravi

Banjaluka - Pobjeda Borca m:tel protiv Goražda u prošlom kolu Premijer lige ostaće u sjećanju Marku Ćeraniću, koji je praktično drugi put debitovao u dresu matičnog kluba.

Talentovani rukometaš upisao je prve minute poslije sedam mjeseci pauze uzrokovane prelomom lijeve potkoljenice tokom Svesrpskog kupa u Novom Sadu. Operacija i period rehabilitacije konačno su iza momka koji se već afirmisao i pokazao kvalitet, a sada su na redu mečevi i povratak u formu.

- Nisam još u punom takmičarskom ritmu, ali svaki dan je sve bolje. Najgore je prošlo, uželio sam se rukometa i vjerujem da ću brzo dostići optimalan nivo forme. Bilo je pomalo čudno protiv Goražda, trener mi je dao mnogo prostora i nadam se da sam to opravdao, ali znam da mogu mnogo, mnogo bolje - rekao je Ćeranić.

Pred njim i saigračima večeras je gostovanje u Sarajevu protiv starog rivala Bosne. Iako taj klub više nije na tom nivou od prije nekoliko godina kada je bio stalni učesnik Lige šampiona, Banjalučanima neće biti nimalo lako.

- Bez obzira na igrački kadar, utakmice protiv Bosne uvijek su posebne. Oni imaju dosta kvalitetan sastav, pokušavaju da se vrate u vrh rukometa u BiH, ali se nadam da ćemo mi odigrati kao na domaćem terenu u dosadašnjem dijelu prvenstva i upisati prvu gostujuću pobjedu. Konačno smo kompletni, dobro treniramo, atmosfera je odlična i nema razloga da ne budemo pravi - rekao je Ćeranić.

Njegov konkurent na lijevom krilu je reprezentativac Crne Gore Mirko Majić.

- To je zdrava konkurencija koja nas obojicu gura naprijed da damo sve od sebe. Biće prilike za sve, bitno je da kao ekipa izgledamo dobro na terenu i uđemo u seriju pobjeda. Što prije rad sa treninga prenesemo na utakmice doći će i pobjede i rezultati koji se od nas očekuju - zaključio je Ćeranić.

Parovi

U šestom kolu sastaju se, petak: Krivaja - Zrinjski (19), Sloga - Vogošća (19.30), Bosna (S) - Borac m:tel (20). Subota: Derventa - Čelik (19), Prijedor - Krajina (19), Konjuh - Hercegovina (20), Goražde - Maglaj (20).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana