Rukometaš Borac m:tel Stefan Janković: Alpla jaka, ali mi se pitamo

Dušan Repija
Rukometaš Borac m:tel Stefan Janković: Alpla jaka, ali mi se pitamo

Banjaluka - Rukometaši Borca m:tel vrše posljednje pripreme pred subotnje polufinale kvalifikacija za Ligu šampiona protiv starog poznanika Alple Hard iz Austrije (20 časova).

Banjalučani su u sezoni 2013/14. prvi put učestvovali u kvalifikacijama za najjače takmičenje, ali su završili na četvrtom mjestu poslije poraza od Zaporožja, a zatim u borbi za treće mjesto doživjeli poraz od Austrijanaca. Sada su ambicije mnogo veće, samim tim što se turnir igra u Banjaluci. Od igrača koji su i danas u Borcu, prije dvije godine igrali su Srđan Trivundža, Đorđe Ćelić, Branislav Obradović, Miloš Nježić, Mirko Mikić i Stefan Janković. Srednji bek imao je odličnu prošlu sezonu, a sada se nada da će nastaviti u istom ritmu i sa matičnim klubom izboriti najkvalitetnije takmičenje.

- Znamo da se radi o iskusnoj i vrlo dobroj ekipi, igraju dugo zajedno i poznaju se u dušu. Ipak, mislim da smo mi jači nego prije dvije godine, a što igramo pred našim navijačima samo je dodatni plus. Bitno je da smo svi zdravi, naporno smo radili na pripremama i spremni smo za veliki izazov - rekao je Janković.

Velika stvar za njega, kao i za ostale vršnjake, jeste dolazak prekaljenog asa Mladena Bojinovića, od kojeg će moći mnogo naučiti.

- Sigurno da je dolazak Bojinovića veliki plus ne samo za Borac i Banjaluku, nego za sport na ovim prostorima uopšte. To je čovjek koji je osvojio sve što se može osvojiti na klupskom nivou, bio je kapiten Srbije, a u Francuskoj je prava ikona. Njegovim dolaskom mi mlađi smo dobili na sigurnosti, svjesni smo da od njega možemo mnogo naučiti i potrudićemo se da iskoristimo priliku - rekao je Janković.

Ukoliko Banjalučani savladaju Alplu, protivnik u finalu biće im bolji iz meča između holandskog Limburga i norveškog Elveruma. Ulaznice za polufinale i finale se od juče mogu kupiti na štandu ispred Robne kuće "Boska", u dvorani "Borik" i u prostorijama kluba u Gospodskoj ulici. Dnevna karta košta pet maraka, a sudeći prema prodaji prvog dana, "Borik" bi mogao biti ispunjen do posljednjeg mjesta.

 

Organizacioni odbor

Na sjednici Organizacionog odbora kvalifikacionog turnira Lige šampiona gradonačelnik Banjaluke i predsjednik OO Slobodan Gavranović je potvrdio da je sve spremno za početak.

- Već sutra u Banjaluku stiže supervizor EHF, koji će izvršiti kontrolu dvorane "Borik" i uslova za odigravanje utakmica. Cilj Borca jeste Liga šampiona i pored toga što to iziskuje veće troškove, učinićemo sve da pronađemo novac kako bi adekvatno bio ispraćen taj rezultat - naglasio je Gavranović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana