Rukomet: Saradnja Saveza Srbije i Republike Srpske

B92
Rukomet: Saradnja Saveza Srbije i Republike Srpske

Beograd - Rukometni savez Srbije i Rukometni savez Republike Srpske potpisali su u petak na Sajmu sporta Protokol o saradnji dva Saveza.

Potpisivanju sporazuma na štandu Ministarstva omladine i sporta RS, prisustvovali su i Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta RS i Nada Tešanović, ministarka nadležna za sport u Republici Srpskoj.

„Potpisivanje današnjeg protokola za nas predstavlja potvrdu, kada smo bili hrabri i krenuli prvi u jednu dublju saradnju dva saveza – da smo tada bili na pravom putu. To nam je još jedan dokaz da će ono što radimo biti još bolje podržano. Kampovi, seminari, utakmice reprezentacije, srpski Final 4 postaće nešto što ulazi u praksu. Drago nam je da neke od inicijativa u koje je hrabro i prvi krenuo RSS, se sada podržavaju na opštem nivou i veliko nam je zadovoljstvo što su to podržala dva ministarstva", istakao je Velimir Marjanović, predsjednik Rukometnog saveza Srbije.

Predsjednici dva saveza su u decembru 2012. godine potpisali Memorandum o saradnji dva saveza.

Do sada su održane zajedničke sjednice najviših organa, zajednički kampovi, utakmice muških i ženskih seniorskih selekcija, a slijedeći događaj biće turnir za srpskog klupskog prvaka u rukometu na kom će nastupiti dva najbolja tima iz Srbije i Republike Srpske.

„Mi smo veoma zadovoljni saradnjom koju imamo sa Rukometnim savezom Srbije, gdje oba Saveza ulažu maksimalne napore da radimo što više zajednički i promovišemo rukomet. Seniorske reprezentacije Srbije odigrale su prijateljske utakmice sa našim selekcijama, kada smo napunili halu Borik i promovisali rukomet, imali smo zajedničke kampove, kada su u pitanju mlađe selekcije, i niz drugih aktivnosti, i uvjeren sam da ćemo u istom smjeru ići i u budućnosti. U razgovoru sa predsjednikom Marjanovićem dogovorili smo se da će saradnja u narednom periodu biti daleko intenzivnija u svakom pogledu, naročito kada je u pitanju mini rukomet, za kojim mi malo kaskamo. Mislim da smo mi dva saveza koja su pokazala drugim savezima kako se radi, i kako se uspostavlja saradnja", rekao je Zdravko Milićević, predsjednik Upravnog odbora Rukometnog saveza Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana