Рукомет: Сарадња Савеза Србије и Републике Српске

Б92
Рукомет: Сарадња Савеза Србије и Републике Српске

Београд - Рукометни савез Србије и Рукометни савез Републике Српске потписали су у петак на Сајму спорта Протокол о сарадњи два Савеза.

Потписивању споразума на штанду Министарства омладине и спорта РС, присуствовали су и Вања Удовичић, министар омладине и спорта РС и Нада Тешановић, министарка надлежна за спорт у Републици Српској.

„Потписивање данашњег протокола за нас представља потврду, када смо били храбри и кренули први у једну дубљу сарадњу два савеза – да смо тада били на правом путу. То нам је још један доказ да ће оно што радимо бити још боље подржано. Кампови, семинари, утакмице репрезентације, српски Финал 4 постаће нешто што улази у праксу. Драго нам је да неке од иницијатива у које је храбро и први кренуо РСС, се сада подржавају на општем нивоу и велико нам је задовољство што су то подржала два министарства", истакао је Велимир Марјановић, предсједник Рукометног савеза Србије.

Предсједници два савеза су у децембру 2012. године потписали Меморандум о сарадњи два савеза.

До сада су одржане заједничке сједнице највиших органа, заједнички кампови, утакмице мушких и женских сениорских селекција, а слиједећи догађај биће турнир за српског клупског првака у рукомету на ком ће наступити два најбоља тима из Србије и Републике Српске.

„Ми смо веома задовољни сарадњом коју имамо са Рукометним савезом Србије, гдје оба Савеза улажу максималне напоре да радимо што више заједнички и промовишемо рукомет. Сениорске репрезентације Србије одиграле су пријатељске утакмице са нашим селекцијама, када смо напунили халу Борик и промовисали рукомет, имали смо заједничке кампове, када су у питању млађе селекције, и низ других активности, и увјерен сам да ћемо у истом смјеру ићи и у будућности. У разговору са предсједником Марјановићем договорили смо се да ће сарадња у наредном периоду бити далеко интензивнија у сваком погледу, нарочито када је у питању мини рукомет, за којим ми мало каскамо. Мислим да смо ми два савеза која су показала другим савезима како се ради, и како се успоставља сарадња", рекао је Здравко Милићевић, предсједник Управног одбора Рукометног савеза Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана