Rođendanski dar za Krstajića

Igor Stanišić
Rođendanski dar za Krstajića

Bijeljina - Fudbaleri Radnika u 21. kolu Premijer lige savladali su poslije velike borbe Široki Brijeg sa 1:0 i na najljepši način čestitali svom predsjedniku Mladenu Krstajiću 44. rođendan, koji je proslavio juče.

Bijeljinci su kolo prije kraja regularnog dijela sezone na korak od plasmana u Ligu za prvaka. Imaju tri boda više od sedmoplasirane Mladosti iz Doboj Kaknja, ali i lošiji međusobni skor, pošto su sa ovim rivalom na svom terenu igrali neriješeno, 0:0, a u gostima su poraženi sa 0:3. To znači da izabranicima Mladena Žižovića u posljednjem kolu, koje se igra već u srijedu, na gostovanju u Vitezu treba bod. S obzirom na to da su se Vitežani praktično već oprostili od premijerligaškog društva, treba očekivati da Bijeljinci osvoje možda i cijeli plijen i tako se plasiraju među šest najboljih u šampionatu.

Jedini pogodak u susretu protiv Širokog Brijega postignut je u 16. minutu. Nenad Srećković je započeo akciju, nastavio je Aleksandar Glišić uposlivši strijelca Demira Pecu, koji je savladao nemoćnog Krešimira Bandića. Bio je ovo drugi Pecin pogodak u sezoni, ali izuzetno vrijedan za njegov tim.

U nastavku susreta domaći su mudro čuvali prednost, a Hercegovci nisu uspjeli da dođu do izjednačenja, iako su imali nekoliko prilika.

- U najavi utakmice sam rekao da će ovaj susret odlučiti jedan gol i tako je i bilo. Po svemu prikazanom zaslužili smo tri boda, mada nas je Široki Brijeg u nekoliko navrata mogao kazniti, jer su se njegovi igrači našli u izglednim prilikama. Došli smo na korak od plasmana u Ligu za prvaka, ali sada moramo ostati maksimalno koncentrisani u duelu protiv Viteza. Istina je da su "fenjeraši", da su im šanse za opstanak minimalne, ali sigurno se neće lako predati, pogotovo što igraju na svom terenu. Ipak, očekujem povoljan ishod u Vitezu - naglasio je šef stručnog štaba Radnika Mladen Žižović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana