Rezultati sportista Srbije prate se sa velikom pažnjom i u Srpskoj

Srna
Rezultati sportista Srbije prate se sa velikom pažnjom i u Srpskoj

Beograd - Rezultati muške i ženske odbojkaške reprezentacije Srbije sa velikom pažnjom se prate i u Republici Srpskoj, a kruna uspjeha u ovom trenutku je zlatna medalja sa ženskog Evropskog prvenstva u Bakuu, glavnom gradu Azerbejdžana, rekao je Srni predsjednik Odbojkaškog saveza Republike Srpske Milutin Popović.

"Cijeli tok prvenstva ljubitelji odbojke i sporta uopšte pratili su sa velikom pažnjom, bodrili na daljinu reprezentativke Srbije i veliko je zadovoljstvo i sreća svih nas što su u tom sportskom pohodu uspjele da osvoje zlatnu medalju i ponovo postanu prvakinje Evrope", rekao je Popović, koji je i potpredsjednik Odbojkaškog saveza BiH.


Popović i Milenko Ristić, u ime člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladena Ivanića, dočekali su žensku odbojkašku reprezentaciju Srbije na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu.

Ristić je istakao da su odbojkašice velikim zalaganjem i trudom došle na "krov Evrope". "Slavimo uspjeh odojkašica i siguran sam da će ovaj veliki uspjeh imati uticaj i podstrek za budući razvoj odbojke u regionu", rekao je Ristić, koji je i član Upravnog odbora Odbojkaškog saveza Republike Srpske.

On je naveo da posebno raduje činjenica da su odbojkašice Tijana Bošković, Brankica Mihajlović i Jelena Blagojević porijekom iz BiH, odnosno, iz odbojke Republike Srpske.

Najbolja odbojkašica Evropskog prvenstva u odbojci Tijana Bošković, koja je porijeklom iz Bileće i ponikla je u Odbojkaškom klubu "Hercegovac", zahvalila je svima za podršku.

"Hvala svima na ogromnoj podršci, posebno mojoj Republici Srpskoj i Bileći. Presrećni smo i još nismo svjesni kakav smo uspjeh napravile", rekla je Boškovićeva.

Uz zlatnu medalju, Boškovićeva je proglašena za najbolju odbojkašicu Evropskog prvenstva.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobijedila je selekciju Holandije sa 3:1 /25:20, 25:22, 18:25, 25:18/ u finalu Evropskog prvenstva u Bakuu.

Reprezentaciji Srbije je ovo četvrta medalja na kontinentalnim šampionatima, a druga zlatna, nakon trijumfa 2011. godine u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana