Резови у играчком кадру Фудбалског клуба Борац

Дарко Пашагић
Резови у играчком кадру Фудбалског клуба Борац

Бањалука ­- Управни одбор Фудбалског клуба Борац одлучио је да у наставку сезоне не рачуна на капитена Бориса Распудића, Бојана Пузигаћу, Милоша Ђорђевића, Ивана Делића и Борислава Ерића.

Како је потврдио вршилац дужности шефа стручног штаба Бањалучана Игор Јанковић то ће бити једини одласци током ове зиме са Градског стадиона.

- Распудићу истиче уговор, док остали неће бити у комбинацији за прољеће. Нису испунили очекивања и став клуба је да се са њима не продужи сарадња. Неки су на заласку каријере, неки су били повријеђени, а неки једноставно нису за премијерлигашки Борац. Није то никакво резање, већ реалност - нагласио је Јанковић.

У току су преговори са неколико тренера, а ускоро би се могло и знати ко ће сјести на ужарену клупу тима са Градског стадиона.

- Наша највећа жеља у овом тренутку је да се на кормило врати некадашњи тренер Драган Јовић. Са њим су већ успостављени први контакти и у наредним данима знаћемо на чему смо. Сигурно је да би Јовић био право рјешење, јер одлично познаје ситуацију и у Борцу, а поготово у Премијер лиги, али прво он као и остали кандидати треба да се изјасне о ономе шта могу да обећају од екипе и какав играчки кадар им је потребан - наставио је Јанковић.

Он је пун хвале за Јовића, који би и по њему био идеално рјешење.

- Дуги низ година Јовић је радио у Премијер лиги БиХ и имао запажене резултате, освојио неколико титула. Мислим да би његов избор био не само по мојој вољи, већ и по вољи навијача и присталица Борца, који су веома важан фактор за клуб - рекао је Јанковић.

Широки Бријег

Јанковић је нагласио да су играчи свјесни тежине ситуације у којој се клуб налази, али и важности сусрета са Широким Бријегом.

- Тај меч ће одредити нашу судбину. Наиме, ако побиједимо остајемо у најозбиљнијој игри за пласман у Лигу за првака, а у случају неког другог резултата шансе смо знатно умањили. Зато ћемо учинити све да из овог сусрета у коме једино неће моћи наступити повријеђени Синиша Дујаковић изађемо као побједници - нагласио је Јанковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана