Renovirani Borac spreman za vrh tabele

Nikola Lučić
Renovirani Borac spreman za vrh tabele

Banjaluka - Početak priprema za novu sezonu Kuglaški klub Borac dočekuje sa dosta promjena u organizacionom i marketinškom pogledu.

Novi trener aktuelnog osvajača Kupa RS je dugogodišnji predsjednik kluba Dušan Kudra, dok će Željko Mitrović obavljati dužnost šefa sportskog sektora, funkcije koju je uvela nova uprava na čelu sa predsjednikom Nenadom Talićem. Igrački kadar pojačan je dolaskom mladog reprezentativca BiH i doskorašnjeg člana Kozare Dragana Šukala. Kudra ne krije da su ambicije Banjalučana visoke, ali naglašava da će biti potrebno mnogo rada kako bi bili ostvareni željeni rezultati.

- Prvo ćemo tri sedmice trenirati u Banjaluci, a onda je u planu da učestvujemo na raznim turnirima u Srbiji i BiH. Sezona neće početi prije 15. septembra. Borac uvijek ima ambicije da bude prvak, ali želimo trofeje i u Kupu RS i BiH. Niko nam ništa neće pokloniti, sve ćemo morati da zaslužimo. Međutim, ne sumnjam u naš kvalitet - rekao je Kudra. 

Borac u septembru obilježava šest decenija postojanja, a svečanost će biti obilježena kako i zaslužuje ovaj kolektiv.

- Pored obilježavanja godišnjice, u novu sezonu krećemo sa novim logom i opremom. Dodao bih i da će naši juniori i kadeti učestvovati na turnirima u Srbiji, od kojih se izdvaja takmičenje u Subotici, a sve u cilju izlaska na evropsku scenu - rekao je Talić.   

Posušje, Revita i Rudar iz Kaknja su najveći rivali, ali kapiten ekipe Ljubinko Džajić najavljuje žestok rad u pripremnom periodu i napad na sam vrh.

- Nikad se ne odričemo borbe za titulu. Prethodnih godina situacija u klubu bila je drugačija, igrački kadar je bio takav da su postignuti rezultati bili naš maksimum, ali nadam se da će ove sezone biti bolje i daćemo sve od sebe da se borimo za prva dva mjesta. Učesnici smo i NBC kupa ove godine u Apatinu, treba da se dobro spremimo, opravdamo naš plasman i ostvarimo što bolji rezultat - rekao je Džajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana