RS

Rekreativnom vožnjom otvorili novu sezonu

 Rekreativnom vožnjom otvorili novu sezonu 16.04.2018 13:38 | Milan Zubović

Banjaluka - Vožnjom iz parka "Petar Kočić", preko Krčmarica i Slatine, članovi Biciklističkog kluba Kastel iz Banjaluke otvorili su novu sezonu.

Njih 30-ak okupilo se na svojevrsnom startu i poslije zajedničke vožnje ekipa se podijelila u dvije grupe. Jedna grupa je vozila brdskim stazama, a druga putem do Borje i nazad.

- Bila je ovo rekreativna tura i nas 30-ak se okupilo na početku, dok će nam se u nastavku sezone pridružiti još članova koji su sada bili spriječeni da se pojave. Prva zajednička tura bila je odlična i mi koji smo se odlučili za brdsku vožnju prevalili smo 60 kilometara uz visinsku razliku veću od 1.000 metara, a drumaši su napravili 100 kilometara u dva smjera, što je bilo odlično za ovaj put - izjavio je biciklista i član upravnog odbora kluba Mile Šikman.

Prema njegovim riječima, postoji veliki interes građana Banjaluke za ovu vrstu biciklizma.

- Tokom našeg okupljanja mnogo ljudi nam je prilazilo i raspitivalo se, tako da smo pomalo iznenađeni tolikim interesovanjem, što nas raduje, jer to znači da će nas biti još više narednih mjeseci, kada planiramo brojne aktivnosti. Uvijek tražimo nove izazove i nove staze kojima ćemo voziti i takmičiti se. Sezona nam traje od ranog proljeća do kasne jeseni. Aktivnosti su nam skoro svakodnevne i organizujemo kraće i duže vožnje po Banjaluci, okolini, ali i u inostranstvu - rekao je Šikman.

Klub je inače osnovan 2014. godine sa ciljem da se bavi amaterskim biciklizmom, a jedno vrijeme njegovi članovi su se takmičili i u sportskom dijelu.

Društvene mreže

Članovi kluba povezani su na društvenim mrežama, gdje pronalaze sve informacije vezane za aktivnosti.

- Zbog lakše komunikacije, napravili smo grupe na "Fejsbuku" i "Viberu", tako da svi naši članovi na vrijeme dobijaju obavještenja o svim aktivnostima kluba, poput treninga i vožnji - kazao je Šikman.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica